Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=7349

Soļi un pakāpieni laikā: paaudžu sarunas bibliotēkā 16.martā

2018.03.14 00:55

Pateicoties VKKF mērķprogrammas “Latvijai 100” projektu konkursā gūtajam atbalstam, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, Madonas novada bibliotēkā laika periodā no marta līdz novembrim notiks pasākumu cikla “Soļi un pakāpieni laikā: paaudžu sarunas bibliotēkā” aktivitātes. Novadnieku triju paaudžu sarunās par tēmu vide - mežsaimniecība piedalīsies mežsaimnieki: Edgars Šmaukstelis, Arvīds Greidiņš un Reinis Jātnieks. Laipni aicināts ikviens interesents!

Bibliotēka ir vieta, kur vienuviet pulcējas informācija, zināšanas, kur tagadne jau mirklī kļūst par vēsturi. Mēs veidojam, pieredzam Latviju, mīlot vietu, no kurienes nākam, ticot tam, ko darām, saglabājot sava laika kultūrvēstures liecības, jo katra cilvēka dzīve ir daļa no valsts vēstures, un Latvijas vēsturi veido ikviens ar savu stāstu.

Paaudžu sarunu pamatideja ir - godinot ieklausīties pieredzē, līdzdarboties te un tagad, iegūstot informatīvu materiālu bibliotēkas novadpētniecības materiālu krājumam par pārstāvēto nozari, lai, to dokumentējot, saglabātu nākotnei.

Laiks, vieta, cilvēki - un rodas tālāk nododama pieredze, iesāktais pārveidojas un turpinās.

Pirmajā pasākumā novadnieku triju paaudžu sarunās par tēmu  vide - mežsaimniecība piedalīsies mežsaimnieki: Edgars Šmaukstelis, Arvīds Greidiņš un Reinis Jātnieks. Īpaši gaidām iepriekš minēto pasākuma viesu vienaudžus, darba kolēģus, lai satiktos, kopā pāršķirstītu atmiņu lappuses, sarunātos par atšķirīgo un kopīgo savā nozarē. Domātu līdzi, kas bija un tagad ir mežu speciālisti: mežsaimnieki vai mežrūpnieki. Mēģināsim saprast, kas ir tas īpašais, neparastais, vārdos neizstāstāmais, ka, ieejot mežā, sirds un prāts nomierinās. Vai tā ir latviskā dabas patikšana, vai kas vairāk?… Uzzināsim, kādās aktivitātēs iesaistās jaunieši, lai paši izzinātu vidi sev apkārt, mācītu to ieraudzīt apkārtējiem, saglabātu un tad arī prastu aktīvi atpūsties.

2018.gada 11.maijā runāsim par kultūras jautājumiem ar vairāku paaudžu bibliotēku speciālistiem, jo Madonas novada bibliotēka šogad svin 95 jubileju. Augusta tēma būs medicīna, oktobrī - vēsture. Iegūtie materiāli tiks apkopoti izstādē “Paaudžu sarunas”, izmantojot interaktīvās iespējas - skārienjūtīgu monitoru.

Novembrī projekta noslēgumā, svinot Latvijas valsts simtgadi, tiks piedāvāta koncertprogramma “Latviešu mūzikas dārgumi”.

Madonas novada bibliotēkā 16.martā pulksten 17:00.
Ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja: Sarmīte Radiņa
Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas Eiropas Savienības informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja Daiga Poča-Lapiņa.
Tel.nr.: 648 20912.

Ievietoja:
Inga Arāja