Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=7348

Tikšnās ar projekta "STĀSTU SEGA LATVIJAI" vadītāju Aiju Abens

2018.03.14 00:36

14.martā pulksten 13:00 Madonas novada bibliotēkā tikšanās ar projekta vadītāju Aiju Abens. STĀSTU SEGA ir unikāla dāvana Latvijai, kura liecina nākotnes paaudzēm, ka Latvijas simtgades laikā dzīvojušajiem latviešiem pasaulē, viņu Tēvzeme ir svarīga un mīļa!

STĀSTU SEGAS mērķis ir atklāt un veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu piederību Latvijai, ieguldot kopīgā rokdarbā gan savas domas par Latviju, gan arī darbu. Projekts devis iespēju latviešiem ārzemēs visās paaudzēs aktīvi līdzdarboties Latvijas simtgadē neatkarīgi no viņu dzīves vietas, vecuma un valodas spējām.

Kopumā projekta ietvaros tika saņemti pavisam 1097 kvadrātiņi no visas pasaules! No tiem 840 darbiņu gatavojušas sievietes, 257 - vīrieši dažādās vecuma grupās. STĀSTU SEGAS fragmenti uz Latviju atceļojuši gan no ASV - 564, gan Eiropas - 188, gan Kanādas - 183, gan Okeānijas - 117, gan Dienvidamerikas - 24, gan Āfrikas - 11, gan Āzijas valstīm - 8. Visi STĀSTU SEGAI atsūtītie darbiņi kopā tika salikti vairākās 7 1,5 m x 3 m lielās segās! Pēc tam segas rūpīgi un stingri sašuva Lielvārdes uzņēmuma “Linu māja” meistares.

Savukārt darinātāju pierakstītos stāstus un laba vēlējumi Latvijai dzimšanas dienā projekta autori pārrakstīja datorā. Dati tika ievadīti multimedija prezentācijā, un apskatāmi līdz ar STĀSTU SEGU. Ikviens STĀSTU SEGAS skatītājs datorā var palielināt bildes un labāk apskatīt katru STĀSTU SEGAS kvadrātiņu, kā arī iepazīt darinātāju stāstus.

Tikšanās ar projekta vadītāju Aiju Abens 2018.gada 14.martā pulksten 13:00.
Ieeja bez maksas.

Izstāde Madonas novada bibliotēkā apskatāma no 6. līdz 24.martam.
STĀSTU SEGAS izgatavošanas norisi var iepazīt Facebook lapā - www.facebook.com/stastusega .

Muzeja “Latvieši pasaulē” īstenoto projektu STĀSTU SEGA atbalstīja:
Valsts kultūrkapitāla fonds
Latvijas Nacionālā bibliotēka
ASV vēstniecība Rīgā
ALA Kultūras fonds
Latviešu fonds
Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā Izglītības un kultūras fonds
Pēteris un Liene Kalniņi
Inese Liepiņa

Biedrība “Latvieši pasaulē - muzejs un pētniecības centrs” (LaPa) ir privāta, bezpeļņas organizācija, kas dibināta 2007.gadā. Biedrība uztur krātuvi, bibliotēku un biroju ar darbiniekiem Rīgā, kā arī aktīvu valdi un biedrus Latvijā un ārzemēs. LaPa veido ceļojošās izstādes, publikācijas, filmas un citus projektus par latviešu izceļotāju dzīvi, kultūru un devumu Latvijai. Laika gaitā ir plānots izveidot pastāvīgu muzeja ekspozīciju Rīgā vai kādā citā Latvijas pilsētā.

Informāciju sagatavoja: projekta vadītāja Aija Abens, e-pasts: stastu.sega2018@gmail.com, mob.: 26383060.
Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas Eiropas Savienības informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja Daiga Poča-Lapiņa.
Tel.nr.: 648 20912.

Ievietoja:
Inga Arāja