Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7321

Zemessardzes 25.kājnieku bataljons aicina madoniešus pievienoties savām rindām

2018.03.05 17:42

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Zemessardzes 25.kājnieku bataljons aicina tos Madonas novada iedzīvotājus, kuri vēlas dot ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā, pievienoties Zemessardzei.

Zemessardze kā lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts teritoriālās aizsardzības pamats dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Mūsu valsts aizsardzību stiprina Latvijas tautas pašapziņa un vēlme aizsargāt savu valsti.

Kopš Krievijas veiktās Krimas aneksijas ievērojami augusi Latvijas pilsoņu iniciatīva aizsargāt mūsu valsti. Šodien Zemessardzē iesaistās aizvien vairāk jaunu aktīvu cilvēku, kuri ir gatavi aizstāvēt savu zemi. Tie ir dažādu profesiju pārstāvji – studenti, uzņēmēji, celtnieki, ārsti, politiķi un citi.  Zemessargu gūtā pieredze ir gan ilgtermiņa ieguldījums un pienesums Latvijas drošībai, gan solidaritātes apliecinājums mūsu sabiedrotajiem.

Dienests Zemessardzē ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot prasmes aizstāvēt sevi un savu ģimeni, aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīstot jaunus draugus un domubiedrus, veicināt savas pašapziņas izaugsmi, kopīgi darbojoties vienotā komandā Latvijā un ārpus tās robežām. Dienesta laikā ir iespēja apgūt dažādas specialitātes, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, sanitāra, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora un citas.

Zemessardze sniedz iespējas Latvijas Republikas pilsoņiem bez maksas apgūt militārās pamatiemaņas un uzlabot fizisko sagatavotību. Turklāt par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās zemessargs saņem kompensāciju (sākot no 26 eiro dienā) un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju 9,96 eiro.

Dienests Zemessardzē ļauj izmantot civilajā dzīvē gūto profesionālo pieredzi, tāpēc līdzdarboties valsts aizsardzības spēju stiprināšanā aicinām visdažādāko profesiju pārstāvjus: IT speciālistus, pavārus, autovadītājus, mediķus, pedagogus, sistēmu analītiķus, komunikācijas speciālistus un citus.

Tāpat dienests Zemessardzē ļauj izvērtēt savus spēkus un saprast, vai turpināt militāro karjeru profesionālajā dienestā.  Gūtā pieredze un zināšanas, protams, var noderēt arī tiem, kas neplāno kļūt par profesionālā dienesta karavīriem. Taču lielākais ieguvums ikvienam – iespēja apliecināt savu patriotismu ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Tie, kas jau zina, ka vēlas kļūt par zemessargu, aicinām nevilcināties, jo jau pavisam drīz – no 9. līdz 28. aprīlim Alūksnē notiks Zemessardzes militārās pamatapmācības nometne, kurā vienkopus un īsā laikā varēs apgūt to, kam parasti nākas veltīt vairākas nedēļas nogales. Pirms nometnes zemessargu kandidātiem vēl jāpaspēj iziet medicīnisko komisiju un jādod zemessarga zvērests.

Pamatapmācības nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, topogrāfiju un orientēšanos, likumus un reglamentus, ieroču un ierindas mācības, sakaru tehniku, kaujas šaušanu, pirmo medicīnisko palīdzību un citas prasmes.

Pēc nometnes zemessargiem būs iespēja dienēt savai dzīvesvietai vistuvākajā bataljonā. Zemessarga pamatapmācības programmu būs iespēja apgūt arī tad, ja nav iespēja ieplānot brīvo laiku minētajos datumos.

Zemessardzē uzņem 18 – 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai.


Lai pievienotos Zemessardzes 25.kājnieku bataljonam, jāzvana uz tālruni 29131521.

Vairāk par dienestu Zemessardzē un citu bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā.

Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība. Kopā mēs varam aizsargāt Latviju!

Video par dienestu Zemessardzē: https://youtu.be/jMcnpL8Fskk



‌Informāciju sagatavoja: virsleitnante Ieva Karlsberga
‌Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes
‌Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece
‌Tāl.27327669, epasts: ieva.karlsberga@mil.lv
‌Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi 
‌‌
‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa