Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7274

Pasaules dabas fonds aicina - Zemes stunda

2018.02.22 15:22

‌Kā ik katru gadu, arī šogad Pasaules Dabas Fonds (PDF) aicina svinēt Zemes stundu. Tās laikā pasaules iedzīvotāji, uzņēmumi, organizācijas un institūcijas tiek mudinātas simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tā paužot savu atbalstu vides problēmu risināšanai. Elektrības izslēgšana ir simbolisks žests, lai saliedētu sabiedrību un iniciētu plašākas pārmaiņas un, līdzīgi kā Jaunais gads, Zemes stunda tiek svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika zonu plānojumam.


Akcijas mērķis ir vienoties ar visu pasauli rūpēs par klimata pārmaiņām un atbalstīt videi draudzīgas izvēles gan katra ikdienā, gan valstiskos lēmumos. Tāpēc šajā Zemes stundā 24.martā no plkst. 20:30-21:30 aicinām: Izslēdz gaismu - pieslēdzies dabai! Kā to izdarīt?

  1. Aicinām novada iedzīvotājus simboliski uz stundu izslēgt novadā esošo ēku ārējo apgaismojumu. Un šajā laikā:
  2. Dalīties sociālajos tīklos ar bildi, kur Tu esi dabā, liekot klāt mirkļa birku #zemesstunda, tādā veidā parādot, ka piedalies akcijā Zemes stunda un pieslēdzies dabai un Tev rūp tās saglabāšana.

Arī šogad Zemes stunda Latvijā notiek ar “Tetra Pak” atbalstu. Tās norisi Latvijā organizē PDF, bet globāli akciju organizē pasaulē vadošā vides organizācija -  World Wildlife Fund (WWF).


Informāciju sagatavoja: Sarmīte Kolāte
Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja
E-pasts: skolate@pdf.lv ,
Tālr.: 26528198

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa