Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7135

Esiet aicināti uz interaktīvās spēles "Gailis ganos" prezentācijas svētkiem!

2018.01.14 19:06

Biedrība "ARONAS PĪLĀDZIS" 2017.gadā ieguva finansiālu atbalstu Latvijas Kultūras ministrijas un nodibinājuma "Valmieras novada fonds" projektu konkursā "Vidzemes NVO iniciatīvas Latvijas simtgadei 2017" ietvaros projekta "Gailis ganos" realizēšanai. Projekta mērķis bija izveidot interaktīvu spēli par Madonas novadu "Gailis ganos", veicinot starppaaudžu sadarbību un piederības sajūtu savam dzimtajam pagastam un novadam.

Spēles „Gailis ganos” galvenais moto: Madonas novada simbols Gailis dodas ganos – iepazīstas ar pilsētas un 14 novada pagastu teritorijām, dabu, vēsturi, cilvēkiem, kultūru, sportu, pārbauda esošās un iegūst jaunas zināšanas par Madonas novadu.

Izveidoti 30 spēles komplekti, kas tiks uzdāvināti Madonas pilsētai un katram pagastam, sagaidot Latvijas 100.dzimšanas dienu. Spēli varēs spēlēt ikviens Madonas novada iedzīvotājs neatkarīgi no dzimuma un vecuma (sākot no skolas vecuma), tādējādi ne tikai pārbaudot savas zināšanas, bet arī apgūstot jaunas par savu pagastu, par Madonas novadu kopumā, par tā ievērojamākajiem cilvēkiem, dabas objektiem, aktīvākajiem sportistiem, nozīmīgākajiem kultūras notikumiem utml.

Izveidojot interaktīvo spēli „Gailis ganos”, vēlamies apzināt Madonas novada kultūrvēsturisko mantojumu, dabas unikalitāti, cilvēkus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu novada vētures līkločos, kā arī veicināt iedzīvotāju piederību savam pagastam, novadam, sagaidot Latvijas 100.dzimšanas dienu.


Esiet aicināti uz interaktīvās spēles " Gailis ganos" prezentācijas svētkiem pirmdien, 15.janvārī, plkst.15:00 Madonas novada bibliotēkā.


Informāciju sagatavoja: Iveta Kaparkalēja
projekta "Gailis ganos" vadītāja,
biedrības "ARONAS PĪLĀDZIS" valdes priekšsēdētāja
 
‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa