Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=7098

Pasākums visai ģimenei! Koris "Domino" muzikālā pasakā "Kāpēc sniegs vizuļo"

2017.12.21 11:54

Jauktais koris ,,Domino”, noslēdzot Ziemassvētku koncertu ciklu, Zvaigznes dienā - 6.janvārī - aicina uz ziemas tēmai veltītu muzikālo pasaku ,,Kāpēc sniegs vizuļo” Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā.

Koncertprogrammas pamatā ir iemīļotās rakstnieces Margaritas Stārastes pasaka ,,Kāpēc sniegs vizuļo”. Programmā būs dzirdams pasakas lasījums topošās aktrises Ievas Esteres Barkānes izpildījumā, ko papildinās koncertprogrammai  īpaši izvēlēti skaņdarbi jauktā kora ,,Domino” un solistu sniegumā.

Kora versijā muzikālajai pasakai izvēlēti tieši latviešu komponistu radīti skaņdarbi, aptverot gan Latvijas kormūzikas klasiķu - J.Mediņa, A.Kalniņa - gan mūsdienu komponistu - J.Kulakova, J.Lūsēna, M.Brauna, R.Paula, V.Pūces, N.Matvejeva, A.Rezevskas - daiļradi. Koncertā izskanēs dziesmas ar latviešu dzejnieku V.Plūdoņa, R.Blaumaņa, K.Skalbes, I.Leimanes, A.Eglīša, A.Aizpurietes vārdiem.

Kā ierasts, vairākiem skaņdarbiem oriģinālas apdares korim veidojuši kora mākslinieciskais vadītājs Eduards Fiskovičs un kormeistars Ainārs Plezers, kuri līdz ar vēl citiem kolektīva dalībniekiem šoreiz arī paši sēdīsies pie mūzikas instrumentiem. Kā atzīst Eduards Fiskovičs: „Šoreiz esam atkāpušies no vairākām līdzšinējām kora tradīcijām. Pirmo reizi izpildīsim ne tikai a capella skaņdarbus, bet arī dziesmas ar pavadošo instrumentālo grupu. Šī būs arī pirmā reize, kad visa progarmma veidota tikai no dziesmām latviešu valodā. Ceram, ka gan mūsu pastāvīgajiem, gan arī jaunajiem klausītājiem tas būs patīkams pārsteigums.” Gadumijā šis koncerts ar programmā likto uzsvaru uz latviskajām vērtībām literatūrā, dzejā un mūzikā simboliski ievadīs arī Latvijas valsts 100 gadu jubilejas gadu.

Paldies par atbalstu koncerta organizēšanā Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolai un Madonas novada pašvaldībai!

Uz muzikālu un literāru tikšanos 6.janvārī pulksten 16:00 mūzikas skolas Laimas zālē koris “Domino” aicina gan tos klausītājus, kuri iepazina šo muzikālo kolektīvu koncertā rudenī, gan visus pārējos interesentus - bērnus un pieaugušos, kuri vēlas rast atbildi uz M.Stārastes pasakā uzdoto jautājumu: ,,Kāpēc sniegs vizuļo?”.

E-pasts: dominochoir@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/dominochoir
Draugiem.lv: www.draugiem.lv/korisdomino/
Youtube: www.youtube.com/dominochoir



Informāciju iesūtīja: Iveta Viduša.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja