Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7073

Madonā krāšņā rotā iedegta Ziemassvētku egle

2017.12.09 19:37

Madonieši var lepoties, ka Madonas pilsētas centrā, Saieta laukumā, ik gadu krāšņā svētku rotā tiek posta dabīgā egle, kas savā garajā augšanas mužā sasniegusi vismaz 15 metru augstumu. Madonas novada pašvaldība ik pa 2-3 gadiem egli poš jaunā rotā, bet ik gadu – esošos rotājumus papildina. Šogad egle mirdz īpaši spilgti, jo tā papildināta ar aptuveni 300 metriem jaunām lampiņu virtenēm, kuras apvienojumā ar egles dekoriem izstaro daudz vairāk gaismas un sagādā daudz vairāk prieka ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim.

Egles iedegšanas pasākums tradicionāli Madonā tiek plānots 2.Adventes laikā, šogad tas notika 9.decembrī, un tas jau vairāku gadu garumā ir kompleksu aktivitāšu kopums, kuros iespējams piedalīties visai ģimenei kopā. Ik gadu, egles iedegšanu gaidot, visām norisēm pilsētā tiek dota vienojoša ideja, šogad tas bija BRĪNUMS. Jau no rīta puses, no plkst. 11:00 sākās radošās darbnīcas “Iekāp Brīnumā” Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, plkst. 12:00 tika atklāta bērnu darbu izstāde “Brīnums” Madonas pilsētas Kultūras namā, pēc tās plkst. 13:00 ģimenes ar bērniem tika aicināti uz sirsnīgu izrādi “Grinča Ziemassvētki”. No plkst. 14:00 Jāņa Simsona Madonas mākslas skolā ikvienu iepriecināja Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas audzēkņu muzikālie priekšnesumi, līdzās notiekošajām radošajām darbnīcām un konkursa “Piesaki sevi mākslas pasaulē” dalībnieku darbu apskatei. Arī jauniešu centrā “KUBS” tika piedāvātas aktivitātes par brīnumu tēmu. Savukārt no plkst. 15:00 patiesākās vēstules uzrakstīt un nosūtīt bija iespējams Madonas Valsts ģimnāzijā, kurā darbojās “Ziemassvētku pasts”. Plkst. 16:30, pēc saturiski piesātinātas dienas, ar izrādes “Grinča Ziemassvētki” varoņiem un PII “Priedīte” audzēkņiem tika iedegta Madonas pilsētas egle.

22.decembrī plkst. 15:00, ejot kopīgās rotaļās un sagaidot Ziemassvētku vecīti, visi 2016. un 2017. gadā Madonas pilsētā dzimušie bērniņi, kas neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, Madonas novada pašvaldības vārdā aicināti uz Ziemassvērku pasākumu - saņemt saldumu paciņas Madonas pilsētas Kultūras namā. Tieši tāpat arī ikviens pagasts ik gadu gādā par jaukiem mirkļiem sava pagasta mazākajiem bērniņiem (vairāk info iegūstama: www.madona.lv Kultūras sadaļas pasākumu kalendārā).

Daudziem šķietami neticami, tomēr decembrī Madonā - ziemas galvaspilsētā vizuļo balts sniedziņš, darbojas slēpošanas trases sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”, kā arī ir iespēja laisties pa kalnu slēpošanas trasēm vai bērnu kamertrasēm Gaiziņkalnā.

Un jau pavisam drīz līdzās greznajai eglei, jau trešo gadu Saieta laukumā Ziemassvētku laikā – no 21.-26.decembrim darbosies Ziemassvētku sajūtu tirdziņš, kurš ietvers mājražotāju un amatnieku tirdziņu, sirsnīgus koncertus, izrādes un radošās darbnīcas bērniem katru dienu. Centrālais pilsētas laukums kļūs par vietu, kur satikties, rast idejas Ziemassvētku dāvanām un, baudot jaukus mirkļus, gūt visīstāko svētku noskaņu.

 

Esiet gaidīti ciemos piedzīvot kādu ziemas brīnumu tieši Madonā!

 

Sagatavoja: Ilze Riekstiņa, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste
Foto: Dāvis Veckalniņš