Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=7013

Mārtiņš Janovskis prestižajās Rotax Max Challenge Grand Final 2017 sacensībās kartingā izcīna 9.vietu

2017.11.23 14:27

Pagājušajā nedēļā mūsu sportisti atgriezās no prestižajām“Grand Final” sacensībām, kas norisinājās Portimao, Portugālē, no 04. līdz 11. novembrim. 362 labākie kartinga braucēji no 59 pasaules valstīm bija ieradušies uz “Rotax Max Challenge Grand Finals 2017” sacensībām, kuras veselu nedēļu norisinājās Portugāles dienvidos -“Kartodromo Internacional do Algarve”.

Šīm pasaules mēroga sacensībām, kuras tiek organizētas jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas, kvalificējas nacionālo un reģionālo čempionātu uzvarētāji no visas pasaules.  Diemžēl arī šogad nevienam no braucējiem neizdevās iekarot vietu uz goda pjedestāla, bet daži sasniegumi ir vērtējami kā ļoti augsti un kopumā esam patiesi lepni par mūsu talantīgajiem braucējiem.

Portugālē Latviju pārstāvēja 8 braucēji, un Baltiju kopumā – 13.Šogad uz šīm prestižajām sacensībām no Latvijas braucējiem devas un izcīnija sekojošas vietas:

- Mārtiņš Janovskis (MicroMax klase) – 9.vieta;

- Tomass Štolcermanis (MiniMax klase) – 10.vieta;

- Matvejs Makušins (Junior klasē) – 54.vieta, finālam nekvalificējās;

- Valters Zviedris (Senior klasē) – 19.vieta;

- Mārtiņš Steinerts (DD2 klasē) – 9.vieta, Mihails Budovskis (DD2 klasē) – 42.vieta, finālam nekvalificējās;

- Iļja Aļoškins (DD2 Masters) – 42.vieta, finālam nekvalificējās, Gatis Vītols (DD2 Masters) – 63.vieta, finālam nekvalificējās.

Pārējie Baltijas (Igaunijas, Lietuvas) braucēji ierindojās sekojošās pozīcijās:

Ivan Tkachev – 12.vieta, Karl-Markuss Sei – 28.vieta, Priit Sei – 38.vieta, Marius Povilaitis – 68.vieta  Ragnar Veerus diemžēl no sacensībām tika diskvalificēts.

Tikai 36 labākie tika pielaisti galvenajam nedēļas startam – Grand Finals sacensībai, pārējie sacīksti varēja vērot no tribīnes. Komentāri no mūsu braucējiem un komandas pārstāvjiem pēc lielajām sacensībām:

Informācijas avots: www.prokart.lv