Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6991

Notikusi diskusija "Kāpēc ir vērts būt un dzīvot Latvijā?"

2017.11.08 17:13

Šoruden daudzviet notiek Latvijas valsts simtgadei veltīts pasākumu cikls izglītības iestādēs “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons” 2017.-2020.

VISC sadarbībā ar Mūžizglītības un kultūras institūtu “Vitae” un pašvaldībām organizē radošās darbnīcas pedagogiem, skolēniem un sabiedrības pārstāvjiem Latvijas reģionos un Rīgā, piedāvājot iespēju popularizēt pedagogu labo praksi pilsoniskās audzināšanas īstenošanā un skolēnu līdzdalības sekmēšanā izglītības iestādēs un vietējā kopienā.

Radošo darbnīcu tēma “Skolēnu pilsoniskās līdzdalības sekmēšana audzināšanas procesā” turpina 2017.gada pavasarī aizsākto pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursu tematiku. Pavisam kursos piedalījās 370 skolotāji. Tagad skolotājiem pievienojas viņu skolēni, lai kopīgi mācītos, sadarbotos, diskutētu, kā veidoties par aktīvu pilsoni, savas skolas, novada, pilsētas, valsts patriotu.

Radošās darbnīcas šoruden notika un vēl notiks kupumā 11 norises vietās, 7. novembrī tās notika arī Madonā, Jauniešu centrā "KUBS".

‌Dienas rīta pusē notika nodarbības divās grupās - pedagogiem-tālākizglītotājiem kursi, kurus vadīja Anna Šteina (aktrise, Mūžizglītības un kultūras institūta Vitae trenere) un radošās darbnīcas jauniešiem Rolands Ozols (Mūžizglītības un kultūras institūta Vitae vadītājs).

‌Dienas otrajā daļā sekoja aizraujoša diskusija "Kāpēc ir vērts būt un dzīvot Latvijā?". Diskusijas viesi bija komponists Jānis Lūsēns, Lubāna mitrāja informācijas centra darba organizatore, biedrības "Pie Kraujas" biedrs Līga Jātniece, Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs, kā arī jaunatnes lietu speciāliste Laura Smudze. Savukārt diskusijas dalībnieki bija visi - arī skolotāji un jaunieši no Vidzemes reģiona tuvākiem un tālākiem novadiem.

‌Diskusijas noslēgumā ikvienu priecēja muzikāla programma: Vārds un mūzika - iztēlei un noskaņai. "PASAKAS. Skalbe. Lūsēns. Vilsons".















‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa