Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6989

Madonas novada pašvaldības vadības sveicieni gaidāmajos valsts svētkos

2017.11.08 14:51



Cienījamie novadnieki!
Katrs posms gada ritējumā mums stāsta ko savu. Novembris ir Latvijas dzimšanas, latviskuma un patriotisma mēnesis. Ar prieku gadu gaitā novēroju, ka arvien vairāk līdzcilvēki šajā laikā pie krūtīm sprauž svētku lentītes mūsu karoga krāsās, arvien vairāk tiek runāts par Latvijas simtgadi, kura ir tepat mums priekšā. Esam svētku gaidās un sajūtās. Saku lielu paldies visiem, kuri ar savu darbu, aktivitāti, rakstītu un nerakstītu pienākumu pildīšanu dod ieguldījumu savu līdzcilvēku labklājības uzlabošanā un mūsu novada izaugsmē. Nav lielu vai mazu darbu, katrs ir ievērības cienīgs, ja paveikts godprātīgi un labi. Ceru, ka ikviens šajā laikā, kad Lāčplēša dienā godinām brīvības cīņās kritušos, kad 18.novembrī svinam Latvijas dzimšanas dienu, sevī sajutīs daļu no Latvijas, daļu no mūsu Madonas novada, daļu no vietas, kuru veidojam, dodoties savās ikdienas gaitās!

Novēlu ikvienam justies piederīgiem savai pilsētai, savam pagastam, savai valstij. Aicinu ikvienu svinēt un godāt šo laiku savā ģimenes, radu un draugu lokā, apmeklējot pašvaldības organizētos pasākumus vai dodoties uz centrālajām svētku norisēm Rīgā. Kopā būšana un prasme būt vienotiem savā dažādībā padarīs mūs stiprākus un saliedētākus.

Ar cieņu Agris Lungevičs
Madonas novada domes priekšsēdētājs     

 

‌Pirms 99 gadiem, 1918.gada 18.novembrī tiek dibināta Latvijas valsts, kas iezīmē latviešu tautas stingru gribu – būt pašiem sava likteņa noteicējiem. Šī izvēle nav dāvana, bet pašu noteikta rīcība par savas valsts un tautas suverenitātes iestāšanos un cīņu. Pastāvēšana par sevi un savām tiesībām ir brīvu cilvēku privilēģija, kas saistīta ar katra apziņu par brīvības vērtību. Nekādas bagātības neatsver brīvības sajūtu, nekādas raizes un rūpes nevar iznīcināt brīvības dziņu! Mums jālepojas, ka mums ir sava valsts, jo kur gan vēl citur mēs mūžam varam dzīvot saziņā ar latvisko kultūru un ideāliem.

Cienīsim savu valsti – Latviju un godu atdosim tiem, kas savu dzīvi veltījuši brīvas Latvijas dzimšanai un pastāvēšanai! Būsim vienoti un stipri par savu brīvību!
‌Apsveicu Madonas novada iedzīvotājus Latvijas Valsts svētkos!

Zigfrīds Gora
‌Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks

 

‌Par Latvijas neatkarības proklamēšanu 1918.gada 18.novembrī valda romantizēts priekšstats - nacionālu ideālu vadīta inteliģence nodibināja neatkarīgu Latvijas valsti. Romantizējot vēsturi un pagātnes notikumus, mēs rodam iedvesmu pašapziņai un drosmei ar taisnu muguru un paceltu galvu stāvēt pretī ikdienas grūtībām. Taču, tikai idealizējot vēstures notikumus un nemācoties no pagātnes kļūdām, mēs riskējam nekļūt par gudriem un prasmīgiem savas valsts pārvaldītājiem.

Sveicot Madonas novada iedzīvotājus Latvijas Republikas 99. dibināšanas gadadienā, novēlu mums visiem kopīga labuma vārdā pārvarēt savstarpējās domstarpības un konfliktus, nenovelt uz citiem vainu par savām neizdarībām, kļūt pašapzinīgākiem, gudrākiem, izlēmīgākiem un būt lepniem par mūsu Latviju!

Ivars Miķelsons
‌Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks

 

Esiet lepni par ikvienu labo darbu, kas paveikts ikdienā, jo Latvija – tie esam mēs!
‌Ikvienam iedzīvotājam svētkos un ikdienā novēlu būt stipram un sirdīs, domās un darbos vienmēr būt kopā ar Latviju!

Guntis Ķeveris
‌Madonas pilsētas pārvaldnieks