Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6982

“BK MADONA/BJSS”cīnās LBL2 spēlēs

2017.11.06 17:24

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas spēlē 30.oktobrī Madonas pilsētas sporta centrā „BK Madona/BJSS” ar 74:57 apspēlēja „Mēmeli/Bauskas BJSS”, gūstot savu otro uzvaru četrās spēlēs.

     Mūsu komanda ļoti veiksmīgi uzsāka maču, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 24:10. Spēles turpinājumā palielinājām pārsvaru- vienubrīd līdz pat 22 punktiem, taču otrajā puslaikā rezultāta starpība samazinājās, un beigās madoniešu uzvara 57:74.

     „Mēmeles/Bauskas BJSS” sastāvā pārliecinoši rezultatīvākais bija 27 gadus vecais Ivars Zemītis, kurš nospēlēja visas 40 minūtes, trāpot 11 no 19 metieniem no spēles. Viņš pagaidām ir labākais LBL2 spēlētājs gan gūtajos punktus (vidēji 32.4), gan atlēkušajās bumbās (vidēji 14), bet viņa komandai C grupā tikmēr divas uzvaras piecās spēlēs.

     Madonas komandā uzbrukums bija daudz sabalansētāks. Bijušais „Ventspils”, „Liepājas” un „Jēkabpils” saspēles vadītājs Mikus Sokolovs guva 11 punktus, tikpat arī Nikam Nīgalim, Jānim Mednim un Andim Akmentiņam. Jānim Mednim arī 13 atlēkušās bumbas. Madonas uzvarai nepatraucēja arī vājā precizitāte no soda metienu līnijas - trāpīti tikai 11 no 26 sodiņiem, tiesa, Bauskas komandai šajā ziņā klājās vēl sliktāk-precīzi 5 no 15.

     Piektdien 3.novembrī Rīgā tika aizvadīts dramatisks duelis, kurā BK Madona/BJSS otrajā spēles pagarinājumā atzina RTU komandas uzvaru.

     Pirmajā puslaikā iekrājuši desmit punktu pārsvaru, laukuma saimnieki nespēja to noturēt. "BK Madona/BJSS" iemeta pēdējos astoņus punktus pamatlaikā pēc kārtas, un izlīdzinājumu 21 sekundi līdz beigām panāca Emīls Pētersons, kurš soda metienos saglabāja aukstasinību.

     Savukārt pirmajā pagarinājumā izglābties palīdzēja Mikus Sokolova precīzais metiens piecas sekundes līdz beigām. Taču otrajā pagarinājumā RTU komandai izdevās vairāki “traki”metieni un majinieki uzvarēja 107:100.

     BK Madona/BJSS sastāvā lielisku spēli aizvadīja kapteinis Mikus Sokolovs,kurš laukumā pavadīja 47 minūtes un komandai palīdzēja ar 27 punktiem (realizēti 13 soda metieni), 14 atlēkušās bumbas un 8 rezultatīvās piespēles. Emīlam Pētersonam 19 punkti un 13 atlēkušās bumbas, Nikam Nīgalim 18 punkti, Andim Akmentiņam 11 punkti.

     Pašlaik 21 komandas konkurencē C grupā madoniešiem ir 2 uzvaras un 3 zaudējumi.

     Visi basketbola draugi tiek aicināti atbalstīt komandu jau trešdien Madonas sporta centrā 20.00 spēlē pret BA Turība.

   Agnis Beķeris