Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6970

VUGD Madonas daļa papildina specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunu autocisternu

2017.10.30 17:10

Turpinot papildināt specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunām automašīnām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļa ir saņēmusi jaunu ugunsdzēsības autocisternu IVECO Magirus TLF3000, ar kuru tuvākajā laikā ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem Madonā un tās apkārtnē.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš norāda, ka ir liels gandarījums, ka tehnikas atjaunošana notiek plānveidīgi – šogad kolēģi Alūksnē, Limbažos un, nu, arī Madonā ieguvuši jaunas un modernas autocisternas.

Savukārt VUGD Vidzemes reģiona brigādes Madonas daļas komandieris Māris Bulders atzīst, ka šobrīd vēl tiek apgūtas tehniskās nianses, kuras ir būtiski zināt, kad ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem, tomēr ikviens Madonas ugunsdzēsējs glābējs ir priecīgs, ka pats varēs strādāt ar tik jaunu un modernu autocisternu, ne tikai priecāties par kolēģiem citās daļās.

Vidzemes reģiona brigāde pagājušā gadā tika pie divām jaunām autokāpnēm un divām jaunām autocisternām un šobrīd ugunsdzēsēji glābēji Cēsu, Gulbenes, Alūksnes, Limbažu un Madonas daļās uz izsaukumiem dodās ar jaunām automašīnām. Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Saņemot jaunos ugunsdzēsības transportlīdzekļus, situācija ne tikai Vidzemē, bet visā Latvijā tiek jūtami uzlabota, jo tos automobiļus, kurus nomainīs jaunās automašīnas un, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām. Līdz ar to, gandrīz visās struktūrvienībās līdz 2018.gada beigām plānota automobiļu nomaiņa uz jauniem vai jaunākiem specializētajiem automobiļiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Vējiņa
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē
Tel. 27018728, sandra.vejina@vugd.gov.lv

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa