Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/vaije-vacija?fu=read&id=6879

Sadarbība turpinās arī 2017.gadā

2017.09.30 22:11

Madona - Vaije pilsētu sadraudzība ilgst jau 27 gadu.

Šī ir vairākkārtēji pierādījusies kā ļoti stabila un noturīga draudzība, tā ir palīdzība, ko Madonas novads un arī bijušā Madonas rajona teritorijas iedzīvotāji ikreiz ļoti novērtē. Vācijas draugi vairākas reizes gadā piegādā mēbeles, sadzīves priekšmetus, apgērbu un palīglīdzekļus invalīdiem, visiem tiem, kam palīdzība nepieciešama. Sociālais dienests sadarbībā ar Sarkano Krustu sūtījumu kravas sadala, lai atvieglotu maznodrošinātu, mazākturģu ģimeņu dzīves apstākļus.

Arī šoruden 2017.gada 27.septembrī Vaijes draudzības biedrības pārstāvji viesojās Madonas novada pašvaldībā.
Kā atzīst vaijieši - viņi ir "saslimuši" ar Latvijas draudzības vīrusu, kam nav vēl izgurotas antibiotikas. Vācijas draugi skaitu, cik reižu bijuši Madonā, vairs nevar saskaitīt, bet nevilcinoties atzina, ka Latvijā viņus fascinē latviešu tauta un zeme, līdz ar to varam būt droši - sadarbība un sadraudzība turpināsies vēl ilgi.

Šajā reizē, viesojoties Madonā, viesi vēlējās iemēģināt prasmes biatlona šaušanā Smeceres silā, kuru bija vien redzējuši un par to dzirdējuši kādā no iepriekšējām tikšanās reizēm. Tāpat ciemiņi baudīja pasakaino Latvijas rudeni Vestienas un Ērgļu pusē.







  


‌‌Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa