Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6795

Andrim Jubelim - 5. vieta Pasaules kausa posmā

2017.09.04 10:49

Ar sekmīgiem startiem madonietim Andrim Jubelim noslēdzās trešā Pasaules kausa posma sacensības, kas norisinājās no 24. līdz 27. augustam Cēsu apkārtnē. Tās pulcēja 260 pasaules labākos orientieristus no kopumā 27 valstīm.

Pasaules kausa izcīņa sākās ar vidējo distanci, kur uz starta stājās 119 sportisti. Andris uzrādīja otru labāko rezultātu no latviešiem, finišējot 44. vietā, un pēc finiša atzina, ka šis, iespējams, bijis viņa gada labākais skrējiens: "Noskrēju labi, labāk nekā Pasaules čempionāta. Arī fiziski jutos labi, kalnos arī labi varēju skriet. Bija pāris garie etapi, no kuriem vienā tika izvēlēts nepareizs variants. Pieļāvu 20 sekunžu kļūdu, bet pārējā distance bija tīra. Centos saglabāt mieru, nesteidzos, jo pēc distances pusē jutu, ka iet labi, tāpēc nevajadzēja pieļaut kļūdas, bija jābūt uzmanīgam. Savu potenciālu izmantoju par visiem simts".

                Sacensības turpinājās ar stafešu sacensībam, kas Andrim bija galvenais starts šajā pasaules kausa posmā. Andris startēja Latvijas 1. komandā kopā ar Edgaru Bertuku un Rūdolfu Zērni. Andris lieliski veica savu 1. etapu nododot stafeti līderu grupā. Tālāk arī komandas biedri veica lieliskus skrējienus, kas ļāva komandai finišēt 5. vietā, kas ir vēsturisks panākums stafetē šādā pasaules kausa konkurencē, kā arī Andra augstākais sasniegums orientēšanās sportā.

                Sacensību noslēgumā notika sprinta sacensības Cēsu pilsētā, kas iesākās ar kvalfikācijas skrējienu rīta pusē. Uz starta izgāja 115 sportisti, bet finālā, kas notika svētdienas vakarā, varēja iekļūt tikai 45 labākie. Andris savu kvalifikācijas skrējienu veica stabili un ātri, pārliecinoši kvalificējoties finālsacensībam. Sacensību fināla karte Andrim bija pazīstama, jo Andris pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu sprinta distancē 2011. gadā tieši Cēsis. Andris finālā sasniedza savu līdz šim augstāko panākumu sprinta distancē finišējot 29. vietā, atpaliekot vien 16 sekundes no labāko divdesmitnieka. Andris atzina, ka fiziski bija ļoti grūti, jo sprinta fināls bija 4 starts 3 dienās, bet tehniski viss izdevās, tāpēc arī rezultāts neizpalika. „Pasaules Kauss bija patiešām veiksmīgs, vidējā distancē tika pieļautas kļūdas, tāpēc rezultāts nebija tik labs kā vēlētos, bet stafete un sprinta sacensības izdevās labākās kādas man bijušas, tāpēc arī tas noteikti motivēs turpināt iesākto arī atlikušajā sezonas daļā”. Andrim šajā gadā vēl paredzēti starti Somijas un Latvijas čempionātos, kā arī sezonas noslēgumā Pasaules kausa fināls Šveicē septembra beigās. Paldies Madonas novada pašvaldībai par sniegto atbalstu Andrim ceļā uz pasaules eliti!

                Orientēšanās klubs Mežmalas/Madona