Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6783

Didzis Zariņš cīņā ar 190 kg baļķi

2017.08.31 08:48

Sestdien, 26. augustā, Pļaviņu 90 gadu jubilejas svinību ietvaros notika svarcēlāju leģendas - Oļģerta Bergmaņa kauss baļķa celšanā. Kā goda viesis piedalījās un čempionātu atklāja, viņa dēls, Raimonds Bergmanis.

     Čempionātā piedalījās 13 Latvijas spēcīgākie vīri. Lielisku sniegumu šajās sacensībās parādīja mūsu novada spēkavīrs Didzis Zariņš. Viņš laboja savu personīgo rekordu par 10kg un pacēla virs galvas 190 kg , tādejādi kļūstot par trešo spēkavīru Latvijā, kuram ir izdevies pievarēt 190 kg smagu baļķi. Tālajā 2005.gadā to pirmoreiz izdarīja Raimonds Bergmanis, tad 2015.gadā rekordu laboja Dainis Zāģeris, paceļot 191 kg. Arī šogad Dainis kļuva par čempionāta uzvarētāju un jaunā Latvijas rekorda īpašnieku, paceļot 196 kg. Didzis ar paceltajiem 190kg ierindojās otrajā vietā, no Latvijas rekorda atpaliekot vien nieka 6 kg.

     Piebildīšu, ka augusta sākumā Didzis Latviju pārstāvēja Eiropas kausa izcīņā spēkavīriem, kas norisinājās Slovākijā un atgriezās mājās ar kausu. Pats Didzis gan saka: “Esmu mazliet sarūgtināts, jo atvedu uz Latviju 4.vietas kausu. Cīnījāmies 12 spēkavīri no astoņām valstīm. Visi vingrinājumi padevās labi, izņemot vienu. Tā smaguma (140kg) celšanā, jeb tā saucamajā “Vikinga presē” un akmeņu (130kg – 175kg) celšanā uz podesta – 1 vieta. Visus akmeņus uz podesta sacēlu vienīgais.

Riepas (600kg) velšanā, spēka trepē  - 225kg; 250kg; 275kg uznešanā un mašīnas (340kg) celšanā – 3 vieta, vien pirmais vingrinājums – mašīnas vilkšana ar rokām sabojāja visu. Mana mašīna pārāk labi ripoja un tiesneši pieņēma lēmumu pārvilkt otru mašīnu. Diemžēl rokas nepaspēja atjaunoties un pārvelkot ieguvu tikai 9 vietu. Līdz ar to cīņā par goda pjedestālu zaudēju 1 punktu. Paldies visiem, kas palīdz man latvju vārdu tautās nest!”

    Latvijas spēkavīru čempionāts tuvojas noslēgumam. Ventspils posmā Didzis ieguva 2 vietu, bet Preiļu posmā palika ceturtais. Tagad priekšā superfināls, kurš norisināsies 9.septembrī Rīgā.

Lai Didzi spēks  un veiksme nepieviļ!

     Par Latvijas spēkavīru veiksmēm un neveiksmēm, kā arī sacensību norises vietām iespējams iepazīties portālā „stiprinieki.lv” un svētdienās “ Rīga TV24” kanālā.

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators