Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6681

Spēkavīrs Didzis Zariņš no Kanādas pārved zelta medaļu

2017.07.24 14:06

Ar uzvaru no Kanādas atgriezies mūsu novada spēkavīrs Didzis Zariņš. Viņš 8. jūlijā piedalījās Vankūverā notiekošajās Vancouver Fitness Expo Spēka trīscīņas sacensībās bez ekipējuma, kur guva uzvaru gan individuālā vērtējumā, gan kopvērtējumā un atgriezās Latvijā ar izcīnītu zelta medaļu.

   Kā Didzis pats apgalvo: „Spēkavīru sporta pamatā jau arī ir šie trīscīņas elementi, tāpēc pierādīt sevi šajā sporta veidā nav nekas neparasts. Ar rezultātiem esmu apmierināts - pietupienu veicu ar 335 kg , spiešanā guļus pacēlu 195 kg. Īpašas ovācijas no skatītājiem bija dzirdamas pēc smaguma vilkšanas no zemes, kur pieveicu 360kg . Sacensību organizatoriem iepatikos un jau saņēmu uzaicinājumu piedalīties šādos turnīros vēl.”

    Piebildīšu, ka Latvijas Spēkavīru čempionātā notikuši trīs posmi, pirmajā posmā Didzis labus rezultātus uzrādīja automašīnas vilkšanā un akmeņu celšanā, bet neveiksmes citos vingrinājumos sacensību kopvērtējumā ierindoja viņu 4 vietā, taču 3 posmā, kurš 16.jūlijā norisinājās Kuldīgā, Didzim izdevās izcīnīt bronzas godalgu. Nākošās sacensības 21. jūlijā Krāslavā un 22 jūlijā Līvānos

     Didzis Zariņš, kas stiprina Madonas un Mārcienas vārdu pasaulē, saka: - Esmu pateicīgs visiem tiem, kas mani atbalsta un uzmundrina, it īpaši finansiālajiem atbalstītājiem – Madonas novada pašvaldībai, Mārcienas pagasta pārvaldei un garšīgā “Spēkavīrs” siera ražotājam Jaunpils pienotavai.”

   Par Latvijas spēkavīru veiksmēm un neveiksmēm, kā arī sacensību norises vietām iespējams iepazīties portālā „stiprinieki.lv”

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators