Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=6647

Laimonis Sembergs “Klejojot ieraudzītais”. Fotogrāfiju izstāde

2017.07.10 11:12

Iepriekšējā autora izstāde, ar nosaukumu “Daba” muzejā, bija skatāma 2002.gadā. Arī šajā izstādē galvenais motīvs ir daba un tajā ieraudzītais gan Latvijā, gan tālākās zemēs. Laimonim Sembergam patīk ceļot un tādos brīžos vienmēr līdzās ir fotoaparāts. Ir būts daudzās Eiropas valstīs, bijušajās PSRS republikās, arī tādās eksotiskās valstīs kā Japāna, Filipīnas, Dienvidvjetnama, Taizeme un Izraēla. Atsevišķi skati no šiem ceļojumiem būs skatāmi izstādē, līdzās tiem arī kāds portrets, ko piemēram nevarēja redzēt iepriekšējā izstādē.

Laimonis Sembergs nāk no Alūksnes puses  gleznainā un ezeriem bagātā Veclaicenes pagasta. Veclaicenē pabeigta 7-gadīgā skola, kas ir Ernsta Glika dibinātās Opekalna draudzes skolas pēctece, vidusskolas gadi pavadīti Apē un pēc tam sekojušas studijas Latvijas Universitātē un Rīgas Politehniskajā institūtā.

Pēc studijām pirmais darbs atvedis uz Madonas pusi. Te arī parādījusies iespēja darboties fotoklubā, bet pirmie impulsi pievērsties fotogrāfijai saistāmi ar agru bērnību, jo mātes brālis bija fotogrāfs un no viņa tika mantots plašu aparāts. Daudz informācijas par tehniku un fotogrāfēšanu tika iegūts arī grāmatās - A.Guseva “Palīgs fotoamatierim” un V.Mikuļina “Fotogrāfija 25 nodarbībās”, vērtīgus padomus deva fizikas skolotāja Dzidra Liepiņa. Kā atceras autors: “Studiju gados jau fotografēju ar Smenu, bet saņemot algu, varēju arī iegādāties Zenitu. Tagad fotografēju ar digitālo Nikon 610.”

Kā atzīst Laimonis Sembergs vislabprātāk viņš fotogrāfe dabu, bet pēdējos gados arī cilvēkus un dzīvniekus. Pēdējos gados ieraudzītais un iemūžinātais būs redzams izstādē.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs no 12.jūlija līdz 20.augustam.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāles darba laiks:
Otrdienās, ceturtdienās un piektdienās 10.00 - 17.00
Trešdienās 10.00 - 18.00
Sestdienās, svētdienās 10.00 -16.00
Pirmdienās slēgts

Kontakti:
Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs
Izstāžu zāle, Skolas iela 10a, Madona, LV - 4801
Tālr.: 648 23844, 26102225    



Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Monta Cimdiņa.

Redoģēts: 12.07.2017..

Ievietoja:
Inga Arāja