Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6643

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē – Madonas novada sportistiem četras medaļas

2017.07.06 12:30

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus Olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacentīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, kas 23.-29.jūlijā notiks Ungārijas pilsētā Ģērā.

No 7.jūlija līdz 9.jūlijam Cēsīs, Valmierā, Rīgā, Limbažos, Valkā, Smiltenē, Jūrmalā norisinājās Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde 28 sporta veidos. Madonas novada komandā startēja 18 sportisti, kuri cīnījās  par medaļām – vieglatlētikā, orientēšanās sportā, tenisā, karatē sportā, basketbolā 3x3. Starts Olimpiādē ir uzskatāms par veiksmīgu, jo novada komandas sportisti izcīnīja 4 medaļas - viena zelta medaļa, divas sudraba medaļas un vienu bronzas medaļas, tāpatās arī tika izcīnītas divas ceturtās vietas, viena piektā vieta un trīs sestās vietas.

Par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes čempionu karatē sporta disciplīna – "kumite" kļuva Dāvis Palieks.

Sudraba medaļas Olimpiādē izcīnīja Niks Dagnis Dieriņš karatē sporta disciplīnā – "kumite" un jauniešu komanda Emīls Stiprais, Arvis Zeibots un Niks Pļaviņš orientēšanās sporta disciplīnā – "stafetē".

Bronzas medaļu izcīnīja Jānis Šķēle – vieglatlētika/augstlēkšanā.

Paldies Madonas novada pašvaldībai par finansiālu atbalstu un iespēju piedalīties Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolai par komandas sagatavošanu un organizēšanu Olimpiādei.

Paldies visiem sportistiem, treneriem Agnim Beķerim, Rolandam Družokam, Anitai un Aleksandram Krauklīšiem, Gunāram Ikauniekam, līdzjutējiem, šoferiem, atbalstītājiem un arī visiem tiem, kas mājās turēja īkšķus par Madonas novada sportistiem.

Ar visiem Olimpiādes sacensību rezultātiem var iepazīties šeit.

 

                        Madonas novada pašvaldības sporta darba organizators: M.Gailums