Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=6590

Koši aizvadīts festivāls "KI-KR-RI-GŪ"!

2017.06.08 14:13

Gatavojoties Latvijas simtgadei un pieminot Arnoldu Burovu, Latvijas animācijas pamatlicēju, Madonas Bērnu un jauniešu centrs ar „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017” un Madonas novada pašvaldības atbalstu, rīkoja Latvijas izglītības iestāžu leļļu teātru festivālu ”Ki-ke-ri-gū!”, kas notika 2017.gada 1. – 2. jūnijā Vestienas pagastā un Madonā. Tas tiek organizēts ar mērķi aktualizēt bērnu un jauniešu leļļu teātru kustību Latvijā.

Pirmajā dienā festivāla dalībnieki pulcējās Vaestienā, Arnolda Burova "Leļļu mājā" tur arī notika atklāšana. Kamēr kolektīvu vadītāji apguva jaunas zināšanas un prasmes (Vestienas skolā), ko sniedza aktrise un Latvijas laļļu teātra režisore Laila Kirmuška, Festivāla dalībnieki Jolantas Bardziņas vadībā iepazinās ar "Leļļu mājas" ekspozīciju, kā arī radoši rosījās radošajās darbnīcās - "U-ū lellīte", "Balerīnas kokos", "Filcēta rokas lelle" un "Lokanais ķipars". Tapa jaukas, ātri pagatavojamas lelles no vienkāršiem, visiem pieejamiem materiāliem.
Dienas otrajā pusē festivāla dalībnieki apmeklēja koncertu " Danco, brālīt, es gavilēšu!" Madonas sporta centrā, kura sākumā izgāja improvizētā gājienā un parādīja skatītājiem sevi un savas lelles.

Vakarā dalībniekiem tika radīta iespēja piedalīties trases auto modelisma sacensībās, ko sarīkoja Madonas BJC automodelisma pulčiņš "VABOLE"

Otrā diena pilnībā bija veltīta leļļu teātru izrādēm – festivāla dalībnieki tās rādīja madoniešiem un pilsētas viesiem. Jaunākie skatītāji tiks iepriecināti arī pasākumos pie Madonas novada bibliotēkas un pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte”, savukārt no plkst.11.00 visu kolektīvu veikums bija vērojams Madonas Kultūras namā. Festivāla ”Ki-ke-ri-gū!” dalībnieki -  bērnu un jauniešu leļļu teātri no Liepājas, Talsu, Rēzeknes, Daugavpils un Madonas novadiem dienas garumā skatītāju vērtējumam nodeva deviņas izrādes.

Lielu skatītāju interesi rosināja arī lazdonietes Ineses Litauniks veidoto leļļu izstāde.

Festivāls norisinājās sirsnīgā, draudzīgā atmosfērā. Kolektīviem tā bija lieliska iespēja iepriecināt publiku, dalīties pieredzē, kā arī apgūt dažādu leļļu izgatavošanas prasmes,  savukārt pedagogiem - iespēja apgūt profesionālās kompetences pilnveides programmu “Leļļu teātris – īpašs domāšanas veids”.

Ņemot vērā dalībnieku un skatītāju interesi, festivāls ”Ki-ke-ri-gū!” varētu kļūt par tradīciju.

atbalsta: 


‌Indra Veipa
‌festivāla ”Ki-ke-ri-gū!” sabiedrisko attiecību koordinatore

‌Galerijā daži koši mirkļi no pasākuma
‌foto :
‌indra Veipa
‌Luīze Sniedze
‌Dace Dzilna