Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=6583

Karstās cīņās aizvadīts xRace posms Madonas pilsētas svētkos

2017.06.07 09:42

Sestdien, 3.jūnijā, Madonā pilsētas svētku ietvaros norisinājās xRace Madonas kalnu piedzīvojums, kas bija otrais xRace sacensību seriāla posms 2017.gada sezonā. Nissan Skandi Motors Tautas distancē uzvaras lauri tika Gotham komandai, bet Garmin Sporta distancē triumfēja komanda “Elitārie”.

Sestdiena dalībniekus un pilsētas svētku dalībniekus priecēja ar nedaudz vējainu, bet vasarīgi saulainu laiku, kā rezultātā ūdeņainie un purvainie uzdevumi visvairāk priecēja uzkarsušos ķermeņus. Ne viens vien uzdevums iekļāva kontrolpunktus purvā, upē, karjera vai citās slapjās vietās. Grūtības sagādāja arī paugurainais reljefs, kas izsmēla enerģiju un nogurdināja kājas visu distanču dalībniekiem. Šoreiz dažām komandām nebija pa spēkam arī daži āķīgi posmi un uzdevumi, kas prasīja atjautību un iedziļināšanos.

Nissan Skandi Motors Tautas distancē pārliecinošu uzvaru sasniedza “Gotham” komanda (Ansis Skrastiņš, Artjoms Rekuņenko, Harijs Cīrulis), kam bija nepilnas pusstundas pārsvars pār tuvākajiem vīriešu komandu pārstāvjiem. Otrajā vietā ierindojās “Accenture Scavenger Hunters”, bet trešie vīriešu komandu konkurence bija “Ko Te Notiek ?” komanda.

Jaukto komandu konkurencē pārsteigumu sagādāja “Darba rezerves 2” komanda (Raimonds Kaže, Baiba Birzniece, Sandis Zukulis), kas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā Tautas distancē, tuvākos sekotājus – “pes cor caput” komandu – pārspējot par astoņām minūtēm. Trešie jaukto komandu konkurencē – “Riga Adventure Team – 2 koki un citi zvēri”.

Starp sieviešu komandām labāko trijnieks šajā posmā – “Izkusties”, “steam IKŠĶILE”, “Brālīšbrūklenes”. Uzņēmumu komandu konkurencē labākās trīs – “Accenture Scavenger Hunters”, “ALD Automotive” un “Vichy Classique”.


Garmin Sporta distances rezultāti iztika bez pārsteigumiem. Vīriešu komandu konkurencē jau klasiski par uzvaru līdz pēdējam brīdim cīnījās komandas “Elitārie” (Jānis Krūmiņš, Raivo Kivlenieks un Kristaps Epners) un “adidas adventure team” (Uldis Žimants, Atis Krūmiņš, Alberts Jasāns), starp kuriem labāki šoreiz izrādījās “Elitārie”, aptuveni 70 kilometrus gar distanci finišējot 4 stundās un 43 minūtēs. Trešajā vietu vīriešu komandu konkurencē izcīnīja “OPEL” komanda.

Jaukto komandu konkurencē distanci visātrāk un nekļūdīgi veica “Foršais Briksnis” (Linda Krūmiņa, Edijs Šmits, Kārlis Prauliņš), uzvarot jau otro sezonas posmu pēc kārtas. Otrajā vietā un trešajā vietā attiecīgi “Paldies Jānim” un “Dinamīts” komandas.

Starp uzņēmumu komandām labāko trijnieks – “adidas adventure team”, “OPEL”, “VELUS/mySport”.


‌Īsajā distancē ģimeņu komandu konkurencē 2 stundās un 3 minūtēs distanci pieveica komanda “BRĪNUMJAUKADIENA” (Rolands Auziņš, Dārta Auziņa), sešas minūtes vēlāk finišēja “Kobra 007” komanda, bet trešā vietā ģimeņu komandu konkurencē ierindojās “Rapunzel Racing Team”.

Draugu grupā labākās trīs komandas – “Skabarga aiz naga” (Anita Apine, Rūta Putniņa), “Karsts” un “Enkuri”.


‌Jau šobrīd rit izdevīgāka pieteikšanās xRace Valmieras piedzīvojumam, kas norisināsies 8.jūlijā. Sagaidāms, ka distance iekļaus ievērojamu daudzumu punktu ūdenī un ūdens tuvumā. Pārējie sacensību seriāla posmi norisināsies 19.augustā Rīgā, 9.septembrī Talsos un 14.oktobrī Mārupes novadā. Sacensības atbalsta Madonas novads, Skandi Motors, Nissan, Garmin, Isostar, Gandrs, Ceļotājs, Vitamax, RedBull, Hanzas Maiznīca, SLO un LGK atrakcijas.


Foto - sacensību centrs.
‌Foto - distance.
‌Video.


‌Informāciju iesūtīja: Marta Zumberga
‌Tel.: 26680607
‌Web: www.rigasrogainings.lv; www.xrace.lv; www.lacplesukross.lv

‌Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa