Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6551

MADONAS PILSĒTAS SVĒTKI 1. - 4.JŪNIJĀ, FOTO

2017.06.01 10:05

AR KRĀŠŅU UN DAUDZVEIDĪGU PASĀKUMU PROGRAMMU SVINĒSIM MADONAS PILSĒTAS 91 GADA JUBILEJU!

SVĒTKU NOTIKUMU FOTOGALERIJA

1.jūnijs

Plkst.17:00 - Madonas sporta centrā Bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvu un jaukto koru koncerts "Danco, brālīt, es gavilēšu". Uzstāsies ap 700 tautisko deju dejotāju un ap 100 koru dziedātāju no visas Latvijas.

2.jūnijs
Plkst.10:00 - 13:00 - Pie Madonas novada bibliotēkas brīvdabas pasākums ģimenēm "ES zaļai Latvijai"
Jau 7.gadu Madonas pilsētas svētku ietvaros zaļajā zonā pie Madonas novada bibliotēkas tiek rīkotas brīvdabas aktivitātes ģimenēm, pulcinot simtiem lielu un mazu pilsētas svētku svinētāju.
Šī gada pasākuma laikā būs unikāla iespēja tuvumā apskatīt gaisa balona grozu; iesaistīties aktīvās nodarbībās par meža tēmu kopā ar Danutu Kiopu no Meža konsultāciju pakalpojumu centra apmācību centra “Pakalnieši”; iepazīties ar Stafecku ģimenes bišu saimi no z/s “Kalna Maruškas” un iejusties bitenieka arodā; izstaigāt sajūtu taku dažādām maņām un izspēlēt atjautības spēli, kurā jāatpazīst dabas veltes. Bet svētku noslēgumā visiem kopā būs iespēja baudīt Zaļo zupu.


Plkst.11:00 - Skvērā pie Kultūras nama Bērnu un jauniešu leļļu teātru izrādes
Latvijas izglītības iestāžu leļļu teātru festivāls ”Ki-ke-ri-gū!” 2017.gada 1. – 2. jūnijā Madonas novadā tiek rīkots ar mērķi attīstīt bērnu un jauniešu leļļu teātru kustību Latvijā, tādā veidā atjaunojot izglītības iestāžu leļļu teātru kustības tradīcijas. Festivāls ir iespēja bērnu un jauniešu leļļu teātriem parādīt publikai savu veikumu, dalīties pieredzē, savukārt pedagogiem saņemt profesionālu ekspertu ieteikumus kvalitatīvākam darbam un celt savu kvalifikāciju.


No plkst.18:00 - "Baznīcu nakts" Madonas kristiešu draudzēs.
Jau 4.gadu "Baznīcu nakti" Latvijā organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. Brīvprātīgi, veltot savu laiku un profesionālās zināšanas, komandas kodolu veido 13 cilvēki. Taču pasākumu kopumā – vismaz 300 cilvēku dažādās baznīcās visā Latvijā.Baznīcu nakts ir kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā, šogad 2.jūnijā. Tas ir laiks, kad baznīcā ienākt citādi un iepazīt kultūras un garīgās vērtības. Pasākuma dienā baznīcas ir atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk. Nāc un esi viesis - izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu.  www.baznicunakts.lv


Baznīcu nakts Madonas katoļu draudzē

  Madonas katoļu baznīcā  

Plkst. 18:00 — Sv. Mise
Plkst. 19.15 — Slavēšana
Plkst. 20.30 — Videofilma par vērtībām draudzē
Plkst. 21:00 — Tēvreizes lūgšana Madonas kultūras nama jauktā kora izpildījumā, diriģents Jānis Rijnieks
Plkst. 22.30 — Adorācija
Visu vakaru — Fotogrāfiju izstāde, veltīta ģimenēm

Svētceļnieku mājiņā pie baznīcas

Plkst. 19.15 — Darbnīcas bērniem
Plkst. 21.30 — Mielasts (ar groziņiem)

Baznīcas dārzā

Plkst.22:00 — Sporta aktivitātes
Plkst. 23:00 — Vakarēšana pie ugunskura ar dziesmām


Gaisa balonu saiets "Madonai 91"


Plkst.18:00 - Vakara lidojums (ir atcelts nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ)

Plkst.22:00 - Degļu šovs - brauciens pa Madonas pilsētas ielām.
Gaidāmi 13 krāšņu gaisa balonu lidojumi virs pilsētas, tāpat arī degļu parāde cauri visai pilsētai un balonu spīdēšana. Piedalīsies gaisa balonu ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī  Krievijas un Baltkrievijas, tādējādi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja priecāties par vēl neredzētiem un īpaši skaistiem baloniem.
Lai madoniešiem un pilsētas viesiem būtu iespējams balonu pacelšanos vērot tuvumā, lai lidojumu redzētu pēc iespējas vairāk cilvēku, pilsētas teritorijā būs divas balonu pacelšanās vietas – Madonas 1. vidusskolas sporta laukums un Madonas pilsētas stadions. Piloti darīs visu iespējamo, lai baloni pārlidotu tieši pāri pilsētai.

Saistībā ar lidojumiem, aicinām skatītājus būs saprotošiem un savus auto novietot tiem paredzētajos stāvlaukumos un nenorobežot gaisa balonu komandu izbraukšanu no Madonas 1.vidusskolas sporta laukuma un Madonas pilsētas stadiona pēc balonu pacelšanās.
Viss iepriekšminētais norisināsies TIKAI labvēlīgos laika apstākļos un pasākumu norises laiki var mainīties atkarībā no laika apstākļiem, tādēļ pasākumu apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Tāpat pasākuma rīkotāji informē, ka saistībā ar pasākuma norisi Madonas pilsētas teritorijā plānoti satiksmes ierobežojumi. Tāpat iedzīvotājiem tiek lūgts būt saprotošiem attiecībā uz paaugstinātu trokšņa līmeni vakara stundās, baloniem paceļoties, kā arī tiek aicināti būt atsaucīgiem, atbalstīt gaisa balonu nosēšanos, vajadzības gadījumā neliedzot to veikt arī privātīpašumu teritorijās, jo lidojuma rādiuss varētu būt līdz 19 kilometriem no balonu pacelšanās vietas Madonā.
Lai izvēlētos labāko vietu degļu šova vērošanai – iepazīstieties ar attēlā redzamo plānoto maršrutu. Nejauši tas izveidojies Latvijas kontūras veidolā, tāpēc degļu šovs reizē būs arī simboliska Madonas pilsētas "iedegšanās" par godu Latvijas valsts simtgadei.


Pēc plkst.22:00 - Balle pie kafejnīcas "Rudzons"



3.jūnijs
Plkst.10:00 - 14:00 - Mīlestības graviņā pie strūklakas un Skolas ielā: amatnieku un mājražotāju tirdziņš; aktivitātes bērniem un ģimenēm - par maksu: piepūšamās atrakcijas, seju apgleznošana, brauciens ar laivu, izjādes ar zirgiem, radio vadāmās mašīnas, elektro skuteri, loku šaušana, virtuālā realitāte, foto studija; un citas aktivitātes.

Pkst.11:00 - Kafejnīcas "Rudzons" iekšpagalmā X Latvijas kausa posms - Madonas novada atklātais čempionāts svara stieņa spiešanā no stāvokļa guļus uz atkārtojumu skaita.

‌Plkst.12:00 - Saieta laukumā X Race piedzīvojumu sacensību seriāls. Info: www.xrace.lv


‌Plkst.14:00 - Madonas muzeja Izstāžu zālēs mākslinieces Aijas Ozoliņas izstādes "Mana vieta" atklāšana. No 1.-4.jūnijam apmeklē Madonas muzeja Izstāžu zāles bez maksas. www.madonasmuzejs.lv
Novadnieces, mākslinieces Aijas Ozoliņas retrospektīva izstāde “Mana vieta” sniegs plašu ieskatu grafiķes radošajā darbībā sākot no 20. gadsimta septiņdesmitajiem gadiem līdz pat mūsdienām, ļaujot iepazīties ar darbiem, kas tapuši oforta, sietspiedes, pasteļa un guašas tehnikās.
    

‌Plkst.14:00
- Laukumā pie Priežu kalna pasākumi visai ģimenei "Pazudis un atrasts". Pasākumu rīko Madonas baptistu draudze un kristīgo nometņu centrs "Ērgļa spārni".

‌Gaisa balonu saiets "Madonai 91"

‌Plkst.18:00 - Vakara lidojums (TIEK PĀRCELTS UZ PLKST.21:00).

Plkst.22:00 - Balonu spīdēšana blakus Saieta laukumam (notiks tikai labvēlīgos laika apstākļos, IESPĒJAMS NOTIKS NEDAUDZ VĒLĀK)

‌Plkst.21:00 - Saietā laukumā Madonas pilsētas svētku koncerts "Par vasaru, puķēm un mīlestību". Piedalās Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Mārtiņš Ruskis, Elīna Čempere, Laima Miltiņa, dejotāji Ievas Kemleres vadībā, grupa "Vintāža", koncerta vadītājs - Māris Grigalis

Plkst.23:00 - Svētku ballē spēlēs: Andris Ērglis un "Belcanto orķestris", DJ Roberts Lejasmeijers.

     

  

  

4.jūnijs

No plkst.12:00 līdz plkst.13:00 - Fitness ABC aicina noskaidrot, kurš ir ātrākais pilsētā! Uzskrien mazajā Priežu kalniņā (~50m), lai uzzinātu savu rezultātu un salīdzinātu to ar citiem pilsētniekiem! Katrs, kurš piedalīsies, saņems balvā Valmiera FiT & PROTEIN, taču visi bērni saņems dzērienu Rasēns. Pirmo trīs vietu ieguvēji vīriešu un dāmu kategorijā saņems bezmaksas dalību Gaiziņkalna Bultā, kas norisināsies 26.augustā! Pirmā vietas ieguvējs saņems īpašu diplomu "Pilsētas ātrākās kājas"! Pasākums ir bez maksas un paredzēts jebkuram.
‌Viesturs Saldavs, www.fitnessabc.lv, tālr. +371 28389159.



‌Plkst.13:00
- Netradicionālo braucamrīku sacensības "Ripo raiti 2017". Saieta laukumā - ratu parāde, piedalās J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūtēju orķestris "VIVO" A.Kloppes un A.Grandāna vadībā. Skolas ielā - Ratu sacensības.
‌NOLIKUMS
  

Uz visiem svētku pasākumiem ieeja bez maksas!

‌MADONAS NODADA PAŠVALDĪBA NOVĒL JAUKUS UN PRIEKA PIEPILDĪTUS MADONAS PILSĒTAS SVĒTKUS!


SVĒTKU NOTIKUMU ‌FOTOGALERIJA


‌Svētku organizators: Madonas novada pašvaldība
‌Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa