Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6437

Latvijas Universitātes vadība tiekas ar RPIVA filiāļu vadītājiem

2017.04.21 09:56

Trešdien, 19. aprīlī, Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un Universitātes vadības pārstāvji tiekoties ar RPIVA astoņu filiāļu – Cēsu, Alūksnes, Kuldīgas, Tukuma, Ventspils, Bauskas, Madonas un Jēkabpils - vadītājiem, iepazinās ar filiāļu darbību un vienojās par vizītēm, un turpmākajiem plāniem un darbiem.

„Turpmākais process ir interesants un diezgan saspringts. No vienas puses, lai varētu izpildīt visus Ministru kabineta dotos uzdevumus, no otras puses lai nodrošinātu un uzturētu arī mūsu studentu interesi,” tikšanās uzrunā uzsvēra LU rektors Indriķis Muižnieks. „Īpaši ja runājam par filiāļu darbību, svarīgi lai tā ne tikai nepasīktu šajā brīdī, kad notiek dažādas birokrātiskas un formālas pārmaiņas, bet lai pārmaiņas nestu labāku rezultātu filiāļu attīstībā un tajā jaukajā lomā, ko filiāles spēlē sadarbībā ar reģionālajām pašvaldībām un reģionālajiem attīstības plāniem.”

I. Muižnieks filiāļu pārstāvjus iepazīstināja ar Latvijas Universitātes 2016. – 2020. gada stratēģiju RPIVA pievienošanas kontekstā, kā arī ar LU Torņakalna akadēmiskā centra attīstības plāniem un minēja arī pozitīvu piemēru - institūtu pievienošanu Universitātei, kas norisinājās ļoti veiksmīgi. Rektors uzsvēra, ka LU pētniecības organizāciju vidū ir pati lielākā Latvijā, kas RPIVAS studentiem būs ieguvums un dos plašākas iespējas iesaistīties zinātnē. Runājot par investīcijām, viņš akcentēja, ka filiāļu attīstība var veicināt privāto līdzekļu piesaisti. Plānots, ka nākotnē arī RPIVA filiālēs viesosies ārvalstu pasniedzēji.

„Es domāju, ka mēs ar kolēģiem ļoti daudz esam izdarījuši. Es gribētu, lai šīs RPIVA vērtības, ko esam izveidojuši neiznīcina, bet, lai uz priekšu mēs veidojam vēl spēcīgākas attīstības iespējas, ” savā uzrunā uzsvēra RPIVA rektore Daina Voite.

Filiāļu pārstāvji ar Universitātes vadību pārrunāja aktuālos jautājumus un iepazīstināja Universitātes vadību ar studentu skaitu filiālēs, studiju programmām, kas viņu augstskolās ir vispieprasītākās, stāstīja arī par sadarbību ar pašvaldībām, kā arī vienojās par turpmāko vizīšu laiku.

RPIVA Cēsu filiāles vadītāja Mārīte Raudziņa uz jaunajām pārmaiņām skatās pozitīvi: „Es domāju, ka noteikti ir jāsaglabā tas labais, kas mums bija, uz ko mēs esam ļoti lielu laika periodu gājuši, jāsaglabā tā sadarbība, kāda mums ir izveidojusies gan ar pašvaldībām, gan ar studentiem, gan ar daudzajām izglītības iestādēm. Jābūt atvērtiem visam jaunajam. Mūsu piedāvājums tagad noteikti būs vēl lielāks. Pēc šodienas tikšanās mums ir iestājies daļējs miers, jo mēs vairāk nekā trīs mēnešus dzīvojām lielā satraukumā.” Savukārt RPIVA Alūksnes filiāles vadītāja Anita Pētersone pēc tikšanās minēja: „Šodien mēs saņēmām daudz atbildes uz tiem jautājumiem, ko mums ikdienā uzdod studenti, par programmām, par studiju maksām esošajiem studentiem, ja tas tā arī notiks, tad studentiem iestāsies miers. Vēl laba ziņa ir tā, ka studentiem nākošajā uzņemšanas gadā saglabāsies visas atlaides, kādas bija līdz šim. Es domāju, ka katras pārmaiņas nāk uz labu.”

Tuvākajā laikā plānots viesoties filiāles to atrašanās vietās, uz Kuldīgas filiāli Latvijas Universitātes pārstāvji dosies rīt, 20. aprīlī.