Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=6396

Jauno dziedātāju konkurss „Madonas novada Cīrulītis 2017”

2017.03.31 18:52

J.Norviļa Madonas mūzikas skola sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību pēc 7 gadu pārtraukuma šogad ir atjaunojusi brīnišķu tradīciju - jauno dziedātāju konkursu „Madonas novada Cīrulītis 2017”, kurš ir pārmantots no savulaik populārā un bērnu iemīļotā konkursa „Cālis”.

Konkurss „Madonas novada Cīrulītis 2017” īpaši akcentē latviešu tautas kultūras vērtību popularizēšanu, kā obligātu prasību ieviešot latviešu tautas dziesmu dziedāšanas a capella /bez pavadījuma/ tradīciju, atsakoties no dažādiem popkultūras  uzslāņojumiem.

Šis konkursa uzstādījums ir grūts, bet vispatiesāk parāda katra konkursanta spējas un varēšanu. Jāatzīmē, ka „Madonas novada Cīrulītis 2017” ir vienīgais konkurss Latvijā pirmsskolas vecuma bērniem ar šādu uzstādījumu.

Esam guvuši lielu atsaucību no pirmsskolas iestāžu puses. Konkursa I atlases kārtā piedalījās bērni vecumā no 2 līdz 7 gadiem no visa Madonas novada.

Īpaši par aktivitāti jāuzteic Madonas PII (pirmsskolas izglītības iestāde) „Saulīte”, Madonas PII „Priedīte”, Ļaudonas PII „Brīnumdārzs”, Kalsnavas PII „Lācītis Pūks”, kur mūzikas skolotāji un iestāžu vadītāji bija parūpējušies, lai tie būtu patiesi neaizmirstami svētki mazajiem dziedātājiem.

Katrā no bērnudārziem jau pirms konkursa I atlases kārtas, kuru vērtēja iestāžu pārstāvji un pedagogi no J.Norviļa Madonas mūzikas skolas - Artūrs Grandāns, Inese Ābola un Meldra Štāla, notika iekšējie konkursi, kurus varēja vērot arī bērnu vecāki.

Diemžēl konkursa noteikumi nosaka limitu dalībnieku skaitam finālam (6 bērni no vienas iestādes), jo „aiz strīpas” palika patiešām labi, dziedoši bērni, kuriem arī nākamgad būs iespēja piedalīties konkursā.

Uz  konkursa finālu tika atlasīti 29 labākie dziedātāji, kuri 2.aprīlī pulksten 11:00 Madonas mūzikas skolas Laimas zālē cīnīsies par titulu „Madonas novada Cīrulītis 2017”.

Konkursu vērtēs kompetenta žūrija - operas solists Guntars Ruņģis, vokāliste, daudzu starptautisku projektu dalībniece, savulaik titula „Madonas novada Cālis 1994” ieguvēja Monta Martinsone,  Jēkabpils mūzikas skolas vokālā pedagoģe Anita Cinkmane, katram bērnam piešķirot diplomus ar kādu nomināciju, tādējādi rosinot, iedrošinot konkursantus tālākai izaugsmei.

Katrs konkursants saņems arī dāvanas, kuras sarūpējusi Madonas novada pašvaldība un Madonas novada uzņēmēji.

Ar nožēlu jāsaka, ka konkursa fināls nebūs pieejams plašākam interesentu lokam, jo mūzikas skolas Laimas zālē ir brīnišķīga akustika, bet sēdvietu skaits ir tikai 120, tādēļ lūgums bērnu vecākiem un radiem, atbalstītājiem būt saprotošiem, jo organizatoru lūgums ir ievērot  limitu 1 bērns + 2 atbalstītāji.
Ar cieņu, organizatoru vārdā Artūrs Grandāns.
Mob.tālr.: 00 371 26262786, artursgrandans@inbox.lv









‌Ievietoja:
‌Inga Arāja