Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=6372

Novadnieces piedalās Ineses Galantes talantu konkursā

2017.03.23 15:03

Katru gadu Ineses Galantes fonds rīko konkursu jaunajiem izpildītājmāksliniekiem. Konkurss norit četrās kategorijās - vokālā māksla, taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle. Šogad konkursā piedalās arī Madonas pārstāve - Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas absolvente, talantīgā flautiste Elīna Čeprova.

- Elīna ar savu darbu, talantu un fantastisko mērķtiecību ir kā labākā reklāma Madonai un Madonas novadam, - raksturo Elīnas skolotājs Artūrs Grandāns. - Turklāt Elīna ir pirmā mūziķe Madonas vēsturē, kura izcīnījusi iespēju piedalīties šajā konkursā.

Konkursa galvenie uzdevumi: atklāt jaunos, talantīgos izpildītājmāksliniekus, aktivizēt bērnu un jauniešu interesi par mūziku un kultūras norisēm, atbalstīt jauno mākslinieku profesionālās aktivitātes, virzīt to turpmāko attīstības procesu mākslā un nodrošināt praktisko skatuves pieredzi, kā arī motivēt tālākām studijām izvēlētajā mūzikas virzienā. Katru gadu konkursā piedalās līdz 300 dalībnieku, un par savu favorītu tiešsaistē balso līdz 70 000 klausītāju no visas pasaules.

Dalībai konkursā piesakās Latvijā dzimuši talanti gan no Latvijas, gan citām pasaules valstīm. Konkursa laikā gūtā profesionālā pieredze palīdzējusi vairākiem nu jau valstiski un starptautiski pazīstamiem jaunajiem māksliniekiem, piemēram: Jānim Bombizo-Fedotovam (Latvijas Lielā mūzikas balva kategorijā „Gada jaunais mākslinieks”, 2014), Daumantam Liepiņam (3.vieta Karaliskās Ziemeļu mūzikas koledžas Džeimsa Motrama 5. starptautiskajā pianistu konkursā, 2016), Aigaram Raumanim (1.vieta republikas pūtēju orķestru diriģentu konkursā, 2016), Līgai Griķei (1.vieta London Grand Prize Virtuoso konkursā, 2016; Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Gada balva jaunajam mūziķim, 2016) un citiem.

Nozīmīgais konkurss tiek organizēts trijās kārtās. Pirmajā kārtā elektroniski tika iesūtīta pieteikuma anketa un videoieraksts - brīvas izvēles programma. Tie bērni un jaunieši, kas izvirzīti konkursa otrajai kārtai, atskaņos brīvas izvēles divus kontrastējošus skaņdarbus ar kopējo hronometrāžu līdz 12 minūtēm (skaņdarbus no pirmās kārtas atkārtot nav atļauts). Otrā kārta ritēs: 7. aprīlī - Ventspils Jaunrades namā; 8.-9. aprīlī - Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā, Rīgā; 10. aprīlī - Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā.

Dalībniekam, ko žūrija izvirzīs trešajai kārtai, būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 12 minūtēm (viens no skaņdarbiem var būt no iepriekšējām kārtām). Trešā kārta un laureātu apbalvošana notiks 6.maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.

Būtiski, ka no 20.marta konkursa mājas lapā (www.inesesgalantestalanti.lv) notiek publikas balsojums kategorijā „Publikas simpātija”. Te izvietoti to dalībnieku videoieraksti, kuri izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēles sadaļā piedalās 18 dalībnieki, starp viņiem ir arī madoniete Elīna Čeprova.

- Ļoti ceram uz jūsu atbal­stu, - uzsver skolotājs Artūrs Grandāns. - Dalieties ar šo ziņu ar saviem draugiem, paziņām, darbabiedriem, jo varbūt tieši jūsu balss būs izšķirošā, lai Elīna realizētu vienu no saviem sapņiem.

Esam aicināti balsot arī par otru novadnieci - pianisti Lāsmu Moniku Melderi, šobrīd - Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas 2.kursa klavierspēles audzēkni. Lāsma Monika ir Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas absolvente, kas arī izvirzīta šī konkursa otrajai kārtai.

‌Autors: Inese Elsiņa.
‌‌21.03.2017. Madonas reģiona laikraksts "Stars".



‌Publicitātes foto.

‌Informāciju iesūtīja: J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūšaminstrumentu spēles izglītības programmas vadītājs
‌Artūrs Grandāns un laikraksts "Stars".

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja