Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6365

Lagoiskas delegācija apmeklē Madonas novadu

2017.03.20 12:10

18., 19. martā Madonas novada pašvaldību apmeklēja sadraudzības partneri no Baltkrievijas, Lagoiskas pašvaldības. Baltkrievu delegācijas sastāvā bija iekļauti vietējās pašvaldības deputāti un administrācijas pārstāvji - Lagoiskas rajona padomes priekšsēdētāja Ludmila Muravicka, izpildkomitejas priekšsēdētāja vietniece Larisa Jerahoveca, finanšu nodaļas vadītāja Irina Lušinska, izglītības, kultūras, sporta un tūrisma nodaļas vadītājs Ivans Mokšins u.c. Viesus uzņēma Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, kura vadībā baltkrievi apmeklēja pašvaldības iestādes - Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Madonas novada bibliotēku, pirmskolas izglītības iestādi "Saulīte", Smeceres silu un sporta halli.

 Tā kā Lagoiska atrodas vien piecu stundu braucienā no Madonas, turpmākā sadarbība varētu izvērsties gana plaša. Jau pirmajā muzeja apmeklēšanas reizē baltkrievi un muzeja vadītāja Līvija Zepa bija vienisprātis par Lagoiskas lietišķās mākslas izstādes rīkošanu Madonas novadā, savukārt šā brīža lielākie plāni izveidojās starp Lagoiskas pašvaldības izglītības, kultūras, sporta un tūrisma jomas vadītāju un mūsu sporta skolas direktoru Voldemāru Šmugo. Tāpat kā pie mums Lagoiskā ir attīstīta ziemas sporta bāze un ziemas sporta veidi, kā arī volejbola un basktebola komandas. Kā uzskata abu pušu jauniešu sporta dzīves vadītāji, sadarbība varētu norisināties arī kopēju skolēnu sporta nometņu organizēšanā.

Uzklausot prezentāciju par Madonas novadu un mūsu uzņēmējdarbības vidi, kā arī objektu apmeklēšans laikā baltkrievu partneri uzdeva daudz interesējošu jautājumu gan par mūsu iestāžu un uzņēmumu darba organizāciju, gan par problemātiskiem jautājumiem un to risināšanas iespējām. Sarunā ar laikrakstu "Stars" partneri pauda sajūsmu par redzēto Madonas pusē, par pašvaldības iestādēm, to nodrošinājumu un piedāvājumu iedzīvotājiem.

Sadarbības līgums ar Lagoisku tika noslēgts 2012. gadā.

 

Dz. Stradiņa,

D. Veckalniņa foto.