Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6350

Atklātas zviedru dienas Madonā

2017.03.13 15:52

Ar Zviedrijas vēstnieka Henrika Landerholma vizīti Madonas novadā 10. martā tika atklātas zviedru dienas Madonā. Vēstnieks ieradās ar plašu vēstniecības pārstāvniecību, kuras sastāvā bija Johaness Danielsons, otrais sekretārs, Ansis Mūrnieks, Latvijas Zviedrijas uzņēmējdarbības koordinators, Gaļina Aizvakara, vēstniecības projektu koordinatore, kā arī Filips Frantzens un Kersina Janneberga. Kopā ar vēstniecības delegāciju Madonas pašvaldību apmeklēja arī sadraudzības pilsētas Zviedrijā Tranosas pašvaldības vadītājs Pērs Ulfsbo un Izglītības nodaļas vadītājs Trugve Lundblads.

 Pēc iepazīšanās vizītes pašvaldības administrācijas ēkā, kur viesus uzņēma domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, delegācija devās uz nesen atklāto biznesa inkubatoru. Tā kā zviedru pārstāvji pauda lielu interesi par uzņēmējdarbības vidi un tās attīstību Madonas novadā, novada Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītājs Romāns Hačatrjans sniedza plašu ieskatu jomas aktualitātēs, kā arī viesi apmeklēja uzņēmumus "IMA Signāls", "Lazdonas Piensaimnieks" un "Baltic Block".

Vēstnieks vadīja arī mācību stundu Madonas 1. vidusskolā, kur vidusskolēniem sniedza ieskatu par zviedru redzējumu cilvēktiesību, sabiedrības savstarpējās iecietības un līdztiesības jomā. Pie skolas norisinājās arī Volvo kravas auto paraugdemonstrējumi, kā arī zviedru izstāžu norišu ietvaros tika apbalvoti Madonas 1. vidusskolas skolēni. Izglītības nozares apskates ietvaros delegācija viesojās arī pirmskolas izglītības iestādē "Saulīte".

H. Landerholms ar delegāciju apmeklēja arī novada lielākās kultūras iestādes - Madonas muzeju un bibliotēku, kur piedalījās izstāžu atklāšanā un rīkoja vēstnieka pieņemšanu.

Vizītes noslēgumā H. Landerholma kungs izteica sirsnīgu pateicību par aizvadīto piesātināto dienu Madonas novadā. Plašā programma deva iespēju zviedriem gūt vispusīgu priekšstatu par to, kādi esam, ko darām un ar ko lepojamies. Katrā vietā, ko delegācija apmeklēja, ciemiņi izrādīja patiesu ieinteresētību un atsaucību. Tostarp vēstnieks pauda gandarījumu, ka Madonas pusē vadības līmenī ir daudz uzņēmīgu, veiksmīgu  un aktīvu sieviešu (objektos, ko apmeklēja) - biznesa inkubatorā vadītāja Iveta Vabule, 1. vidusskolu vada Inese Strode, bērnudārzā "Saulīte" - Daiga Ābola, "IMA Signālā" - Ingrīda Strode, "Lazdonas Piensaimniekā" - Elvīra Utināne, muzejā - Līvija Zepa un bibliotēkā - Imelda Saulīte. Liels paldies viņām un viņu vadītajiem kolektīviem, kā arī Edgaram Šķēlem un "Baltic Block" kolektīvam par Zviedrijas delegācijas uzņemšanu.

Zviedru dienas Madonā norisināsies līdz 26. martam.

 

Dz. Stradiņa,

sabiedrisko attiecību speciāliste,

D. Veckalniņa foto.