Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=6342

Pedagoģijas studiju koncentrēšana daudznozaru universitātē nodrošinās izglītības studiju programmu modernizāciju

2017.03.09 09:11

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošās Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) pievienošanas Latvijas Universitātei (LU) visiem RPIVA studējošajiem tiks nodrošināta studiju procesa nepārtrauktība, kā arī nemainīgi studiju finansēšanas nosacījumi visu studiju laiku – to paredz IZM sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts.

Reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija – deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Abas augstskolas pārņem arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu.

Saskaņā ar rīkojumu, LU pārņem un turpina studiju programmu īstenošanu visās RPIVA filiālēs - Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā un Ventspilī, nodrošinot kvalitatīvu un modernu izglītību un akadēmiskos resursus nepilna laika studiju programmās studējošajiem Latvijas reģionos. 

Kopš šā gada 4. janvāra, kad IZM publiskoja savu lēmumu sākt augstskolu apvienošanas procesu, diskusijas nav bijušas vieglas, iesaistīto pušu viedokļi balstījušies gan uz argumentiem, gan arī emocijām un pieņēmumiem. Rīkojuma projekta sagatavošanas un saskaņošanas procesā IZM organizēja publiskās konsultācijas ar visām procesā iesaistītajām augstskolām, reģionu pašvaldībām un Latvijas Studentu apvienību. Tikšanās laikā IZM pārstāvji iepazīstināja ar  ministrijas izvirzītajiem mērķiem skolotāju izglītībā, skaidroja RPIVA pievienošanas LU  lietderību un ieguvumus, kā arī identificēja iespējamos šķēršļus procesa veiksmīgā norisē, lai nodrošinātu mācību procesa nepārtrauktību ikvienam studentam. 

IZM ir saņēmusi Augstākās izglītības padomes atzinumu, uzklausījusi procesā iesaistīto augstskolu, pašvaldību, Latvijas Studentu apvienības viedokli, un aktualizētajā MK rīkojuma projektā ir iestrādāti daudzi no saņemtajiem priekšlikumiem.

IZM sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts ir pieejams MK mājaslapā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40409969&mode=mk&date=2017-03-07

Savukārt IZM mājaslapā ir publicētas atbildes uz RPIVA studentu izteiktajiem jautājumiem par augstskolas pievienošanu LU un JVLMA: http://www.izm.gov.lv/lv/aktualitates/2265-atbildes-uz-jautajumiem-par-rigas-pedagogijas-un-izglitibas-vadibas-akademijas-pievienosanu-latvijas-universitatei-un-jazepa-vitola-latvijas-muzikas-akademijai 


Prezentācija


Izglītības un zinātnes ministrijas

Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa

prese@izm.gov.lv

tālr.: 67047704, 25728536