Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6333

Zviedrijas dienas Madonā

2017.03.07 11:45

Ar dažādu pasākumu klāstu 10. martā norisināsies oficiālā Zviedru dienu atklāšana Madonā.

 Zviedrijas vēstnieks Latvijā H.Landerholms ir pagodināts piedalīties Zviedrijas dienās Madonā. Vizītes laikā ir plānotas daudzas tikšanās un vizītes. Madonas pilsētas Zviedrijas sadraudzības pilsētas Tranås delegācija arī apmeklēs pilsētu šajā dienā.

 

       “Zviedrijas dienu ietvaros viena no lietām, kas man ļoti patīk, ir iespēja redzēt dažādas Latvijas pilsētas, to iedzīvotājus un tradīcijas,” tā norāda vēstnieks Landerholms. “Es ar nepacietību gaidu tikšanos ar Madonas vidusskolu un ģimnāzijas jauniešiem, kā arī ar RPIVA studentiem. No jauniešiem vienmēr ir iespēja mācīties. Kas zina, iespējams, viņiem būs kas sakāms par diplomātiju un es varēšu to iegaumēt,” turpina H.Landerholms.

 

       Diena sāksies ar vizīti Madonas novada pašvaldībā. Tālāk sekos tikšanās ar jauniešiem, lekcija par Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, biznesa inkubatora, Madonas bibliotēkas apmeklēšana un vizītes “Lazdonas Piensaimnieks”, “Volvo” un “Baltic Block” uzņēmumos.

 

Madonas 1.vidusskolā plkst.11:00 notiks VOLVO prezentācija par drošību uz ceļiem “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”

 

Zviedrijas dienu ietvaros madoniešiem ir iespēja redzēt šādas izstādes: “Biosfēras modeļi,” “Aci pret aci ar klimatu,” “Rauls Vallenbergs. Man nav citas izvēles,” “Zviedrija no putna lidojuma,” “Zviedrija un Latvijas daba,” un “Zviedrijas kriminālromānu izstāde.” Tās atspoguļo mūsdienu zviedru dažādo sabiedrību. Izstādes būs izvietotas bibliotēkā, Madonas 1.visdusskolā, kā arī pilsētas muzejā līdz 26.martam. Bibliotēkas telpās tāpat arī norisināsies zviedru filmu festivāls.

 

Oficiālā Zviedrijas dienu atklāšana notiks 10.martā plkst.16:00 Madonas pilsētas muzejā, kura divas zviedru fotogrāfu - Dmitrija Karpenko un Peo Jannssona - izstādes tiks atklātas. 

 

 

Gaļina Aizvakara,

Zviedrijas vēstniecības projektu koordinatore