Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=6270

1. februārī Madonā pulcējās Latvijas dizaina un mākslas skolas pasākumā “Dizaina balss”.

2017.02.08 14:03

Pasākuma laikā skolas prezentēja savas mācību programmas un visas dienas garumā interesentiem bija apskatāmi skolu iekārtotie stendi, kuros zinoši jaunieši un pedagogi pastāstīja par dizaina un mākslas izglītības iespējām Latvijā. Pasākumā piedalījās Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskola, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Ogres tehnikums, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums, Valmieras Mākslas vidusskola un Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola

 Dienas noslēgumā, bija pats gaidītākais brīdis - modes skate, tērpus  vērtēja profesionāla žūrija – Aija Freimane, Baiba Ladiga Kobayashi, Ērika Rudika, Inga Zaharova, Aigars Noviks, 

Konkursa laureāti

Kategorijā „Dizaina tērps, mūsdienu tērps, ready-to-wear, prêt-à-porter”:

1. vieta – Laura Birša, kolekcija „Concrete”, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums;

2. vieta – Elīza Sīmansone, kolekcija „Secret Shadow”, Rīgas Mākslas un mediju tehnikums;

3. vieta – Anisims Detuševs, kolekcija „Black Street”, PIKC Ogres tehnikums.

Kategorijā „Avangarda tērps”:

1. vieta – Džeims Miezis, kolekcija „Dumpinieks bez iemesla”, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola;

2. vieta – Diāna Stoļerova, kolekcija „Dark Radiance”, Ogres tehnikums.

Simpātiju balva tika pasniegta Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas  Apģērbu dizaina izglītības programmas audzēknēm  – Zanei Kivkucānei (diplomdarba kolekcija “Rīta stundā” ) un Nadeždai Jekimovai (diplomdarba kolekcija “Akcenti”).

Jāņa Simsona Madonas mākslas skola  ārpus konkurences demonstrēja četras tērpu kolekcijas: „Lietus neskartie”, „Es tiešām mīlu Madonu”, „Madonas skeitparks” un „GIGI mode”. Tās Mākslas skolas audzēkņi izveidoja projekta “Plenērs- Ieceres pār_vērtības” laikā pagājušajā rudenī. Projekta laikā tika pētīti un iepazīti novada uzņēmēji un iedvesmojoties radītas grafiskās zīmes un tērpi.    

Madonas stāstu aizraujoši un profesionāli izcēla bērnu un jauniešu centra pulciņa „Defilē” audzēknes, mūsdienu deju grupa „Aliens” un iekštelpu skeitparka jaunieši.

Madoniešu sniegums bija tik iepriecinošs, ka žūrija lēma  un 3. vietu kategorijā “Avangarda tērps” piešķīra Jāņa Simsona Madonas mākslas skolai.

Atbalsta: VKKF, Pētera Avena labdarības fonds „Paaudze”, Madonas novada pašvaldība

https://www.youtube.com/watch?v=Vk3kfie9560

https://www.youtube.com/watch?v=BR7Rrm5PrjE

 

Projekta vadītāja: Kristīne Šulce


Foto Agris Veckalniņš