Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=6262

Madonas pūtēju panākumi konkursā

2017.02.02 17:45

No 2017.gada 27.janvāra līdz 29.janvārim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā jau divdesmit otro reizi notika Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā piedalījās 180 jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 49 Latvijas mūzikas skolas. Konkursu rīko biedrība “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris”, to atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Bērnu fonds.

Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss ir biedrības “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris” projekts, kura mērķis ir labvēlīgas vides radīšana mūzikas skolu audzēkņu un pedagogu radošas daudzveidības attīstībai ilgtermiņā, stimulējot tiekšanos pēc izcilības.

Tradicionāli konkursu vērtēja starptautiska žūrija. Šogad kopā ar Latvijas vadošajiem mūziķiem konkursantus vērtēja arī Lietuvas Operas un baleta teātra orķestra flautu grupas koncertmeistars Vītauts Srjubikis /Vytautas Sriubikis/, trombonists Marjus Balčītis /Marius Balčytis/, Lietuvas Nacionāla simfoniskā orķestra mūziķis, Lietuvas Mūzikas un tēatra akadēmijas, M.K.Čurļona mūzikas skolas pedagogs. Bet, tā kā konkursa obligāto repertuāru veido poļu komponistu skaņdarbi, žūrijā tika uzaicināts arī poļu saksofonists Rihards Zoledzevskis/ Richard Zoledziewski/, Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijas dekāns. Žūrijas priekšsēdētājs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc.prof. Jānis Puriņš ir viens no konkursa dibinātājiem.

Arī J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņi neizsīkstoši un ar labiem panākumiem katru gadu piedalās šajā konkursā, 2016.gadā iegūstot pat prestižo nomināciju “Latvijas labākā skola novados” un dāvanu karti 200 EUR apmērā mūzikas inventāra iegādei.

‌Šogad konkursā piedalījās 6 mūsu skolas audzēkņi, gūstot izcilus panākumus.
I vietu flautu grupā (26 dalībnieki) ieguva 7. flautas klases audzēkne Elīna Čeprova
    (ped. Artūrs Grandāns, koncertmeistare Ija Voiniča)
I vietu eifoniju grupā (11 dalībnieki) ieguva 5. eifonija klases audzēknis Kristaps Līcītis
   (ped. Artūrs Kloppe, koncertmeistare Jolanta Grase)
III vietu mežragu grupā (14 dalībnieki) ieguva 5. mežraga klases audzēknis Egils Akaševs
    (ped. Artūrs Kloppe, koncertmeistare Jolanta Grase)
Diplomu eifoniju grupā ieguva arī 4. eifonija klases Artūra Kloppes audzēknis Everts Smudzis.

‌Konkursa noslēgums un Laureātu koncerts BRAVO - BRAVISSIMO
‌notiks Latvijas Universitātes Lielajā Aulā 2017.gada 4.martā pulksten 16.00.


‌Informāciju iesūtīja: J.Norviļa Madonas mūzikas skolas pūšaminstrumentu izglītības programmas vadītājs A.Grandāns.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja