Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=5082

SIMPLE+ izcīna 2.vietu Eiropā!

2015.07.31 09:13

Madonas skolēnu mācību uzņēmumu SIMPLE+ izcīnījis 2.vietu Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālā Berlīnē 37 valstu konkurencē, kas ir lielākais šāda veida sasniegums Latvijas vēsturē.

„Simple+” piedāvā praktiskus un izturīgus apģērbu aizsargmaisus jeb tērpu somas dziedātājiem, dejotājiem un citiem skatuves māksliniekiem, lai atvieglotu apģērba pārvadāšanu un uzglabāšanu. Tērpu somas veidotas no 100% ūdensnecaurlaidīga auduma, kas testēts un pārbaudīts Rīgas Tehniskajā universitātē, tām ir maināmi augstumi dažādu apģērbu pārvadāšanai, papildus soma personīgajām mantām un atstarotāji drošākai apģērba transportēšanai tumsā.

SMU „Simple+” 2014./2015. Mācību gadā izveidoja trīs Madonas Valsts ģimnāzijas 11.klases audzēkņi – Kristiāns Lancmanis, Henrijs Skujiņš un Klinta Bičevska, iesaistotiesJunior Achievement Latvija Skolēnu mācību uzņēmumu programmā, kuru Madonas Valsts ģimnāzijā vada skolotāja Iveta Vabule.

Jaunieši septiņos mēnešos izveidojuši 12 dažādus produkta dizainus, pārdevuši vairāk nekā 150 produkta vienību, sasniedzot divarpus tūkstošu apgrozījumu un nopelnot 807 EUR. Īpaši noderīgs šis produkts bija XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem, par to atzinīgi izteicies diriģents Ints Teterovskis.

Šobrīd jaunieši strādā pie biznesa attīstības, meklē veidus, kā uzlabot produktu, samazināt ražošanas izmaksas, optimizēt ražošanas procesu, veicināt pārdošanas apjomus un aizsargāt savu intelektuālo īpašumu. Jauniešiem ir ambiciozi nākotnes plāni – viņi vēlas kļūt par tirgus līderi Latvijā un ārpus tās robežām.

„Skolēnu mācību uzņēmums man ir palīdzējis izprast biznesa pamatus un apzināties, vai dzīvē vēlos būt darba devējs vai darba ņēmējs. Tu vari iemācīties visu ekonomikas grāmatu no galvas, tā arī nesaprast, kā to pielietot ikdienā, taču SMU programmā iegūto pieredzi un zināšanas mēs jau tagad izmantojam katru dienu,” atzīst SMU „Simple+” vadītājs Kristiāns Lancmanis.

Vairāk par šo jauniešu panākumiem un pašu produktu meklējiet „Simple+” mājas lapā.  

Izvērtējot jauniešu izaugsmi un izpratni par uzņēmējdarbību, „Simple+” aizvadītajā mācību gadā tika atzīsts par labāko skolēnu mācību uzņēmumu Latvijā, gūstot iespēju piedalīties Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālā Berlīnē.

Informācijas avots: http://www.jal.lv/news 


Foto: SIMPLE+