Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=4592

Madonai 2 basketbola izlašu kandidāti

2014.12.18 18:06

Basketbola jaunatnes izlašu starptautisko sacensību sezonu tradicionāli ievadīs Baltijas jūras kausa izcīņas turnīri U18 un U16 grupu komandām, kas no 2. līdz 4.janvārim risināsies Tallinā. Latvijas U18 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis un U16 izlases galvenais treneris Guntis Endzels nosaukuši spēlētājus, kuri decembra beigās īsā treniņnometnē cīnīsies par vietu koma

ndā. Tallinā Latvijas puišu un meiteņu komandu konkurenti būs Igaunijas, Somijas un Zviedrijas jaunie basketbolisti.

     U18 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis uz koptreniņiem uzaicinājis 15 spēlētājus (1997./1998.dzimšanas gads). To skaitā ir arī madonietis Zigmārs Raimo. Trim spēlētājiem – Birkānam, Raimo un Krūmiņam – jau ir pērnā Eiropas U18 čempionāta pieredze.

     U16 izlases galvenais treneris Guntis Endzels uz treniņiem uzaicinājis 19 spēlētājus. To skaitā ir iekļuvis arī madonietis Emīls Pētersons, kam tā ir pirmā šāda veida pieredze. Emīlam treniņi notiks BJBC Ķeizarmežs 29.-31.decembrī. Paplašinātajā kandidātu sarakstā ir vairāk nekā 30 spēlētāju. Daļa no viņiem tiks uzaicināta uz treniņiem janvāra beigās pirms Latvijas kadetu izlases starta tradicionālajā 16 komandu turnīrā Turcijā.

     Latvijas jaunatnes izlases Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā Tallinā startēs 10 reizi pēc kārtas. Cīņās ar Igaunijas, Somijas un Zviedrijas jaunatnes izlasēm mūsu komandas izcīnījušas 23 kausus no iespējamiem 36. Pērn Latvijas basketbolisti un basketbolistes ieguva pirmo vietu visās četrās grupās, turklāt uzvarēja visās 12 spēlēs.

     Veiksmi mūsu puišiem!

     Agnis Beķeris