Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=4336

2014.gada 27.- 28. jūlijā 14.miera skrējiens “Peace Run” viesojas Madonā

2014.07.28 11:45

Eiropas posma ietvaros Latvijā, Madonā 27.-28.jūlijā viesojās daudznacionālā skrējēju komanda, kas no 2014. gada februāra vairāk kā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļos visas Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci. 2014. gada skrējiena pasākumi paralēli noritēs arī ASV, Āzijā, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Šis skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls vai politisks projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Skrējiena būtība ir ar skriešanas palīdzību savienot cilvēkus ar visām viņiem piemītošajām atšķirībām un ļaut sajusties katram kā svarīgai un neatņemamai daļai no pasaules ģimenes. Skrējienam nav oficiālu lielu sponsoru, un tā mērķis nav kādu politisku vai reliģisku ideju propagandēšana, bet drīzāk šo atšķirību izlīdzināšana, parādot, ka savā būtībā mēs visi esam vienlīdzīgi, skaisti un ka katrs atsevišķi un visi kopā mēs tiecamies pēc miera un harmonijas savā starpā. Skrējiena dalībnieki nes savu labo gribu un dalās ar to ar ikvienu, ko satiek, un dod iespēju ikvienam ielikt kādu daļu no sevis šīs idejas veicināšanā.

Paldies par 14.miera skrējiena “Peace Run”  atbalstu Madonā, Madonas novada pašvaldībai, personīgi tūrisma informācijas centra speciālistei Ilzei Riekstiņai, kārtībniekam Dimitrijam Kohanovam, Madonas Valsts ģimnāzijai, personīgi direktorei Vandai Maderniecei, internāta vadītājai Vijai Bebrišai, Madonas pūtēju orķestrim un tā vadītājam Andrejam Cepītim, ēdināšanas uzņēmumam “ OM Sports” personīgi Oļegam Maļuhinam, orientēšanās klubam “ Arona” un visiem tiem skrējējiem, kas piebiedrojās skrējienam distances laikā.

 

Madonas novada pašvaldības sporta darba organizators: M.Gailums