Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10141

Par krīzes pabalstu ārkārtas situācijā.

2020.12.03 13:29

Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests (turpmāk-Dienests) informē, ka Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta otrajā daļā noteikts, ka dienests, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā. Pabalstu piešķir laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtas situācija sakarā ar Covid-19 izplatību, un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtas situācijas beigām.

Dienests piešķir ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā, ja saistībā ar ārkārtas situāciju tai ir iestājušies apstākļi, kurā tai vairs nav iespējams izmantot ierastos problēmu risināšanas veidus, un ģimene (persona) pati saviem spēkiem nespēj pārvarēt ārkārtas situācijas radītās sekas.

Krīze ārkārtas situācijas kontekstā nenozīmē tikai saslimšanu ar Covid-19, nonākšanu karantīnā vai pašizolāciju. Krīzes galvenās pazīmes:

Mājsaimniecības pārstāvis sociālajā dienestā iesniedz iesniegumu (atsūta elektroniski, ievieto pasta kastītē), kurā persona apliecina, ka:

Dienests informē, ka esam ierobežojuši klientu apkalpošanu klātienē, tāpēc lūdzu, Madonas pilsētas iedzīvotāji sazināties ar sociālo dienestu pa tālruni 64807292, pagastu administratīvā teritorijā dzīvojošiem sazināties ar savas administratīvās teritorijas apkalpojošo sociālo darbinieku. Pilna kontaktinformācija pieejama šeit.



Madonas novada pašvaldības
Sociālais dienests