Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=10080

Jauna tradīcija Dzelzavā – Īslugu festivāls “Dzelzīši”

2020.10.29 17:01

Šajā dīvainajā laikā, kad visiem kultūras nozarē strādājošajiem nākas piebremzēt, kad plāno, un nezini, vai pasākums varēs notikt – esam priecīgi, ka 10. oktobra vakarā vēl paspējām īstenot dzīvē ideju par Īslugu festivālu – Dzelzīši 2020, ar to aizsākot jaunu tradīciju Dzelzavā.

Festivālā tika izspēlētas īslugas – līdz 20 minūšu garumā, kas skatīšanos padarīja vieglu un aizraujošu, no vienas epizodes pie nākamās. Lai arī žūrija teātru skatēs uz sadzīviskām ainiņām skatās visai skeptiski – gan skatītājiem, gan arī pašiem aktieriem patīk šis žanrs, jo tas ļauj īsā un kodolīgā veidā atklāt cilvēka raksturu ikdienišķās situācijās, bieži vien parādot to no komiskās puses. Līdz ar to – varam labsirdīgi pasmieties paši par sevi un citiem, atslēgties no ikdienas, un uzlādēties ar pozitīvām emocijām.   

Pasākumu ar savu klātbūtni uz skatuves kuplināja Madonas novada Praulienas pagasta amatierteātris, režisore Vija Miška, Madonas senioru teātris “Dona”, režisore Dace Ādamsone, Lubānas novada Meirānu pagasta amatierteātris “Zeltrači”, režisore Ilona Malahovska, kā arī Madonas novada Dzelzavas pagasta amatierteātris, režisore Kristīne Ozola.               

‌Par vakara omulību un raitu ritējumu rūpējās tēli no A. Brigaderes lugas “Čaukstenes” - jaukie vakara vadītāji Kloķene un Jēkabs, īpašās viešņas – Kurmene un Fogelene, kā arī visi pārējie Dzelzavas aktieri.  

‌Arī skatītājiem bija savi pienākumi - piedalīties balsojumā, lai atrastu labākos trīs nominācijās. Un tas nebūt nebija viegli, jo uzmanīgi sekojām gan Dūdenes gaitām, gan “lauku brendija” tapšanai, gan klapatām ar bērnu drēbīšu atdošanu, gan piedzīvojumiem pie zīlnieces un kafejnīcā, kā arī prāta līkločiem  – aktieri mūs patiešām spēja aizraut ar lielisko spēju iejusties savos tēlos.

Bet kā labāko izrādi šajā vakarā skatītāji atzina Madonas senioru teātra “Dona” rādīto “Lauku brendiju” -  par atraktīvajām pensionārēm,  labākās aktrises godā – Valentīna Zepa (Madona), un kā labāko aktieri sveicām – Spodri Peilānu (Prauliena).  Pateicībā par uzmanīgo skatīšanos – arī kāds zālē sēdošais tika pie pārsteiguma balvas.


‌Liels prieks par kopā radīto mirkli, kas ļaus vieglāk izdzīvot periodu, kad nevarēsim tik aktīvi darboties – un nākošajā gadā tiksimies atkal!

Informāciju sagatavoja: Dzelzavas amatierteātra rešisore Kristīne Ozola


‌Ievietoja: D.Torstere