Karjeras attīstības atbalsta pasākuma „Karjeras iespēju pietura” Liezēres pamatskolā

27.novembrī  Liezēres pamatskolas 1 7.klases skolēns, 8 8.klases skolēni un 1 9.klases skolēns  kopā ar 8.klases audzinātāju Jolantu Pabērzu  devās ekskursijā uz Valmieru.

Karjeras attīstības atbalsta pasākuma „Karjeras iespēju pietura” ietvaros skolēni apmeklēja Vidzemes televīziju un Vidzemes Olimpisko centru.   

Vidzemes televīzijā uzzinājām, ka  Vidzemes TV ir viens no lielākajiem reģionālajiem medijiem Latvijā un vienīgā reģionālā televīzija Vidzemē ar vairāk kā 25 gadu darba pieredzi. Ik dienu tiek stāstīts par aktualitātēm raidījumā “Vidzeme runā”, savukārt plašāki notikumi, aktualitātes, padomi un cilvēku stāsti apkopoti dažādos tematiskajos raidījumos – veselība, skaistums, bizness, sports, auto lietas, tūrisms, mode, ikdiena. Klātienē bija iespēja redzēt, kur top televīzijas sižeti un raidījumi, ko dara žurnālists, operators un citi televīzijas darbinieki. Vidzemes televīzijā strādā 30 – 40 darbinieki – visdažādāko profesiju pārstāvji – raidījuma vadītāji, skaņu inženieri, montāžas speciālisti, biroja administratori, žurnālisti, operatori, gaismotāji, producenti, režisori, datorgrafiķi u.c. Ekskursijas vadītājs atbild arī par publicitātes nodrošināšanu sociālajos tīklos. Interesants bija ekskursijas vadītāja  stāsts, kā viņš nokļuvis televīzijā. 16 gadu vecumā sācis strādāt Liepājas radio, visu apguvis pašmācības ceļā, klātesot, mācoties no pieredzes bagātākiem kolēģiem. Pēc tam mācījies  augstskolā par žurnālistu, strādājis Valmieras radio. Tagad jau kādu laiku strādā Vidzemes televīzijā. Ir arī daudzu reklāmu balss. Televīzijā īpaši neskatās augstskolas beigšanas diplomu, galvenais, lai  darbs interesē un ir vēlme mērķtiecīgi virzīties pa karjeras kāpnēm. Par uzmanīgu klausīšanos daudzi skolēni ieguva balviņā pildspalvu ar Vidzemes televīzijas logo. Bija patiešām vērtīgi pabūt televīzijas aizkulisēs.

Vidzemes Olimpiskajā centrā ekskursijas laikā tika pastāstīts par karjeras iespējām, kā arī par to, kādi speciālisti strādā Vidzemes Olimpiskajā centrā un kā par tādiem kļūt. Kā populārākā tika nosaukta trenera profesija (futbola, basketbola, florbola, vieglatlētikas, peldēšanas u.c. treneri), bet vēl centrā ir pasākuma organizators, mārketinga speciālists, valdes priekšsēdētājs, valdes locekļi, vecākais projekta vadītājs, jurists, grāmatvedis, fizioterapeits, sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciālists u.c. Ļoti interesanti bija iepazīties ar Vidzemes Olimpiskā centra piedāvātajām iespējām. Universālā sporta zāle sniedz pakalpojumus 2 virzienos – sporta aktivitātēm un dažādiem pasākumiem (sarīkojumu deju sacensībām, korporatīviem pasākumiem, suņu izstādēm u. c.). Savukārt ledus hallē  darbojas hokeja skola un daiļslidotāji, tiek piedāvāta arī publiskā slidošana un ledus noma korporatīviem pasākumiem. Vēl centrā ir futbola stadions, baseins, viesnīca, Jāņa Daliņa stadions, BMX trase utt.. Kā galvenais secinājums no pabūšanas šajā vietā ir – šeit noteikti atgriezīsimies, lai aktīvi sportotu un atpūstos.

Iniciatīvas „Skolas soma” ietvaros  Valmieras drāmas teātrī skatījāmies  izrādi „Smieklu sasaukšanās. Izrādes pamatā bija Renāra Kaupera dziesmas bērniem – „Sasauc smieklus izklīdušus” ar Latvijā iemīļotās dzejnieces un rakstnieces Ineses Zanderes dzejoļiem. Kopdarbs, kurš izdzēš bērnu un pieaugušo pasauli, kur lielo un mazo smiekli saplūst vienā veselumā, lai bērni var sajusties lielāki un nopietnāki, bet pieaugušajiem atļauts būt arī maziem.

Baudījām lielisko aktieru – Ineses Pudžas, Klintas Lejas, Baibas Valantes, Paula Iklāva, Ulda Sniķera, Mārtiņa Meiera, Inga Kniploka un mūziķa Goran Gora aktierspēles meistarību.

Kopumā tika pavadīta lieliska diena. Izglītojošais aspekts mijās ar atpūtu. Atgriezāmies mājās ar labām emocijām.

Paldies Liezēres pagasta pārvaldes vadītājam  Artūram Vāverem par transporta nodrošināšanu mūsu ekskursijai! Paldies šoferītim Andrim Ertmanim par pacietību un jauko attieksmi pret ekskursantiem!



8.klases audzinātāja,

pedagogs karjeras konsultants Liezēres pamatskolā

Jolanta Pabērza

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums