PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

“Palasi man grāmatu!”

iesūtīts: 2021.02.08 15:03
Tik vienkārši un mīļi vārdi jau kopš bērnības, kad pirms miedziņa vecāki mums priekšā lasīja pasaku grāmatas. Tagad “Palasi man grāmatu!” ir Dzelzavas amatierteātra ikdiena.

Grāmatu lasīšan tiek iemūžiāta ar viedeo kameru un gatavie videomateriāli ceļos uz Dzelzavas pagasta pansionātu. Tur katru dienu atskaņos  video ierakstu ar grāmatas nodaļas lasījumu. Pirmais stāsts, kuru lasa aktieri, ir Doku Ata “Mans dzīves rīts”, jo dzelzavietim šogad aprit 160 gadi. Šo stāstu filmēs Doku Ata bērnībās mājā “Mucenieki”.

Aktieriem šī ir lieliska iespēja trenēt savu dikciju, koncentrēties un darboties. Katrai nodaļai tiek piemeklēta īapaša vieta, atrasta īstā sajūta, lai grāmata lasītos viegli.

Šajā klusajā laikā, kad esam tik ļoti ierobežoti, gribējās sniegt gaišumu un cilvēcību. Noteiktā laikā saņemot ierakstu arī pansionāta iemītniekiem būs patīkams prieks dzirdēt stāstus no paša pagasta ļaudīm.

Ja nevaram iet pie kultūras, kultūra nāk pie cilvēkiem! Teātrim ļoti patīk šī ideja un iespēja darboties, tāpēc pēc Doku Ata grāmatas sekos arī citas.

Galerijā ieskats pirmajā lasīšanas procesā.

Dzelzavas kultūras nama vadītāja
Baiba Meiere
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums