PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Z.Bekmanis "Apkārt pasaulei blusas mugurā"

iesūtīts: 2021.01.29 12:28
Madonas novada bibliotēkā kā pirmā šogad pie lasītājiem dodas 2020.gada nogalē AS “Latvijas Mediji” izdotā mūsu novadnieka žurnālista, dzejnieka un aizrautīga ceļotāja Zigmunda Bekmaņa grāmata bērniem "Apkārt pasaulei blusas mugurā".

“Ideja rakstīt pasaku grāmatu radās pirms apmēram pieciem gadiem, kad savai mazajai meitai pirms aizmigšanas lasīju priekšā latviešu un citu tautu pasakas. Nodomāju, ka vēlos sacerēt pasaku tieši viņai.” – tā par grāmatas tapšanu saka autors.

Ko mēs zinām par blusām? To, ka blusas ir nevēlamas mūsu mājokļos, ka dzīvo mīļdzīvnieku kažokos un ar tām jācīnās visiem iespējamiem līdzekļiem. Bet vai kāds no mums, pieaugušajiem, ir iedomājies, ka pavisam parasta blusa spēj kļūt par uzticamu draugu un ceļa biedru aizraujošā un izzinošā ceļojumā?

Piecus gadus vecā Sonora savā mājā noķer pavisam parastu Blusu un piedzīvojums var sākties! Abas ceļotājas lido uz Mēnesi, iepazīst Sonoras tuksnesi Ziemeļamerikā, kopā ar jūrnieku Semu nokļūst uz kuģa, kas dodas ekspedīcijā uz Antarktīdu pētīt pingvīnus. Bet ar to šis ceļojums vēl nebeidzas! Tas turpinās un ir pavisam īsts!

Grāmatā lieliski savijas mūsdienu realitāte ar pasaku elementiem. Tā piemērota kopīgai lasīšanai  un pārrunāšanai. Lielie burti tā vien mudina lasīt!

Grāmata izdota ar Madonas novada pašvaldību finansiālo atbalstu un pieejama ikvienam interesentam novada bibliotēkās, kā arī Latvijas grāmatnīcās.


Informāciju sagatavoja:
Līga Fiļipova, Madonas novada bibliotēkas  
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums