.

Madonietes Indras Veipas viedoklis un fotogrāfijas

iesūtīts: 2013.05.12 15:24

Madoniete Indra Veipa: „Ar sauli debesīs un sirdīs aizritējuši Madonas pilsētas svētki. Cits tos pavadījis rušinoties piemājas dobēs, cits zvilnot dīķmalā, vēl cits, mēģinādams atrast sev tīkamāko pasākumu organizatoru piedāvātajā klāstā. Tā nu sanāca, ka mana izvēle apstājās pie muzikālākajiem pasākumiem.

Patiesu baudu un gandarījumu smēlos Latvijas Nacionālās operas solistu Jāņa Apeiņa un Sonoras Vaices koncertā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā. Pārpildītajās izstāžu zālēs kārtējo reizi guvu apliecinājumu, ka pilnasinīgākais no mūzikas instrumentiem ir izkopta balss. Kombinācijā ar pasaules dižgaru radītām operu ārijām un atraktīvu pasniegšanas manieri – rezultāts, kura aprakstīšanai manā leksikā trūkst vārdu.

Uzmundrinošas emocijas uzņēmu arī Dziesmu un deju svētku lielkoncertā pilsētas estrādē. Lai gan dzirdēju viedokļus, ka salīdzinot ar Mežaparka vērienu, tas tāds nieks vien ir, jāatzīst, ka kolektīvu, režisoru, scenogrāfu, pasākuma vadītāju un arī skatītāju radītais svētku gars apņēma pamatīgi. Esmu droša, ka Madonas novada dziedātāju un dancotāju skaņā balsis un lustīgais dejas solis liks gavilēs notrīcēt arī lielajai galvaspilsētas estrādei.

Gribu pieminēt arī deju grupas „Aliens” 15 gadu jubilejas koncertu. Kvalitatīvs muzikālais materiāls, krāsaini kostīmi, dzirkstošas bērnu un jauniešu acis, Ināras Cakules horeogrāfiskās pērles. Un tas viss svētku mērcē! Lieliski!

Esmu pārliecināta – katrs, kurš meklēja savu svētku dzirksti, to arī atrada. Kāds ģimeniskā rosībā amatnieku tirgu, Kristīgās mūzikas vakarā,  cīņas ringā vai svaru stieņu laukumā. Vēl kāds juta līdzi sportistiem kartinga trasē vai mierīgi nodevās atklāto izstāžu rāmajam mieram. Katram savs.

Man būtu gribējies dzirdēt džezīgus priekšnesumus vakarvēja pildītajos pilsētas skvēros, bet tas jau ir stāsts par nākamajiem pilsētas svētkiem un vietu izaugsmei.”

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums