Aktivitātes JAK Barkavas struktūrvienībā

iesūtīts: 2020.11.03 19:36
“Mācīšanās patiesais gala rezultāts ir pārmaiņas.”/ Leo Buscaglia/

No šī gada 19. līdz 21.augustam Siguldā norisinājās ES programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā „Erasmus+” aktivitātes eTwinning pedagogu profesionālās kompetences mācības  "Stāstu stāstīšana un veidošana sadarbībā ar Ziedoņa muzeju”, kurus apmeklēja skolotāja Maija Opincāne.

Mācības norisinājās patīkamā atmosfērā, jo kopā bija pulcējušies valodu jomas skolotāji, lai atsvaidzinātu vecās un iegūtu jaunas projektu  metodes, strādājot  mācību darbā ar jauniešiem. Mācījāmies sadarboties savā starpā, lai iepazītu jaunas stāstu stāstīšanas metodes gan telpā, gan brīvā dabā, strādājot arī ar digitālajiem rīkiem - eTwinning Live, TwinSpace platformu.

Devāmies arī uz Ziedoņa muzeju, kur notika interesants izpētes darbs -  Jaunrades nodarbības Ziedoņa muzejā, pētījām eTwinning projektus: “Dzimuši, lai lasītu”, “Baltijas jūra - brīva no plastmasas”. Iemēģinām rīkus: e-grāmatu un komiksu veidošanai.  Plānojām savus projektus. Veiksmīgi izveidojām un apstiprināja nacionālo eTwinning projektu “Ievērojama personība manā novadā.

2020. gada 25. augustā JAK Barkavas struktūrvienībā notika eTwinning 6h kursi skolotājiem “eTwinning projektu veiksmīga īstenošana”. Kursus vadīja eTwinning Latvijas vēstnieces: Inese Zvaigznone (Kalnciema vidusskola), Solvita Vencjuna (Privātā vidusskola “Laisma”). Šajā dienā satikās skolotāji no dažādām Latvijas izglītības iestādēm: Vangažu vidusskolas, Preiļu 1. pamatskolas, Degumnieku pamatskolas, Barkavas Pirmskolas Izglītības iestādes , JAK Barkavas struktūrvienības, lai iesaistītos eTwinning projektos. Lai gūtu atbalstu un komunikāciju, strādājot ar dažādiem digitālajiem rīkiem, iesaistoties eTwinning Live tiešsaistes apmācībās, izmantojot TwinSpace – projektu virtuālo vidi tā aktīvai darbībai, apgūstot arvien jaunus IKT rīkus, daloties pieredzē par to lietošanas iespējām ar  skolēniem. Ikviens guva profesionālus ieteikumus arī tam, kā veiksmīgi vadīt attālināti mācību procesu skolēniem, jaunas metodes sava priekšmeta ietvaros, starppriekšmetu saiknes veicināšanu skolēniem mācību procesā, labās prakses piemērus, tehnoloģiju un metožu aktualitātes.

Uzsākoties jaunajam mācību gadam, JAK Barkavas skola ar septembra mēnesi papildus jau ir uzsākusi dalību divos nacionālajos eTwinning projektos: 

1) “Ievērojama personība novadā”- piedalās skolas no Latvijas novadiem, kuros ir atšķirīga valodas vide un tie ir atšķirīgi vēsturiski. Projekta laikā tiks pētīti izvēlēto personu dzīves stāsti, veiktās nozīmīgās darbības sava novada labā, izmantojot svešvalodas – krievu valodu, angļu valodu, kā arī citas aktivitātes. No mūsu skolas šajā projektā darbojas skolas bibliotekāre un krievu valodas skolotāja Maija Opincāne ar izglītojamo komandu.

2) nacionālais eTwinning labdarības projekts  - “Mani pirmie zābaciņi”, kurā tiek aicināti visi labās gribas cilvēki atbalstīt šo mīļpasākumu / projektu gan ar savu darbu, adot, tamborējot vai kādā citā tehnikā, darinot zīdaiņu zābaciņus no bērniem draudzīga materiāla, gan ziedojot kādu krāsainu dzijas kamoliņu, lai tiem, kam rocība maza, bet ir vēlme ieguldīt savu darbu, būtu iespēja saņemt materiālus un pašu rokām izgatavot zābaciņus. Projekta mērķis ir pilnveidot personības emocionālo, tikumisko audzināšanu un ētisko izpausmi (izpratne par labo un slikto un personisko atbildību savas sirdsapziņas audzināšanā). Roku darba iemaņas, izpratne par kompozīciju, dažādu vecumposmu sadarbība, radošums, labo darbu iemaņas un dāvināšanas prieks, iepriecinot kādu citu. Notiks tikšanās ar partneriem un rīkotas dažādas meistarklases ar profesionāļiem rokdarbu jomā un citas radošas aktivitātes. Šajā eTwinning projektā darbību ir uzsākušas divas skolotājas: Egita Kārkliņa un Mairita Smeltere ar izglītojamo komandu.

“Ja kāds tev piedāvā lielisku iespēju, bet tu neesi pārliecināts, ka vari to izdarīt, saki JĀ un vēlāk iemācīsies KĀ”, saka Ričards Brendsons. Tāpēc labprāt atkal un atkal pieņemam izaicinājumus un darbojamies eTwinning projektos, jo no tiem vienmēr tikai iegūstam daudzas labas, interesantas, jaunas lietas, ko pēc tam skolotāji var  izmantot mācību procesā, strādājot ar skolēniem. Paldies par to eTwinning komandai!


JAK Barkavas struktūrvienība

eTwinning vēstniece un projektu vadītāja

Mairita Smeltere

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums