Izvēlne

Pabeigs stāvlaukuma izbūvi Madonas pilsētas centrā

iesūtīts: 2020.08.25 14:49
Pirms dažiem gadiem auto novietošana Madonas centrā daudziem autovadītājiem mēdza sagādāt raizes, jo bieži vien auto stāvlaukumi bija pārpildīti. Viens no stāvlaukumiem gan bieži vien stāvēja pustukšs, jo autovadītāji ne pārāk ērtās iebraukšanas un izbraukšanas dēļ nebija to pārāk iecienījuši.

Runa ir par iekškvartālā starp Saules, Tirgus, Blaumaņa un Raiņa ielu esošo stāvlaukumu, kuru varētu vēl plašāk izmantot gan tuvumā esošo valsts un pašvaldības iestāžu darbinieki un apmeklētāji, gan uzņēmēji, uzņēmumu darbinieki un klienti.

2017. gadā Madonas novada pašvaldība sāka meklēt iespējamos risinājumus  stāvlaukuma paplašināšanai, kā arī satiksmes organizācijas uzlabošanai. Iecere rezultējās projektā “Auto stāvlaukuma izbūve un satiksmes organizācija iekškvartālā starp Saules, Tirgus, Blaumaņa un Raiņa ielām Madonā” un jau 2018. kā arī 2019. gadā, tika īstenota projekta pirmā kārta, kuras ietvaros līdzās Tiesu namam tika izbūvēts stāvlaukums un iebrauktuve tajā (no Saules ielas).

Šobrīd ir pienācis laiks realizēt projekta 2. kārtu. Pašvaldība ir izstrādājusi būvprojektu. Ir veikts iepirkums būvdarbiem un būvuzraudzībai, pieņemts iepirkumu komisijas lēmums par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu, kas aizņēmuma saņemšanas gadījumā būvdarbus ļauj uzsākt nekavējoties.

Pašvaldības Projektu ieviešanas nodaļas vadītāja Inese Solozemniece min, ka projekta 2. kārtā paredzēts paplašināt esošo stāvlaukumu, izbūvēt papildu 14 stāvvietas.

“Tiks izbūvēta jauna iebrauktuve no Tirgus ielas puses. Stāvlaukumam tiks uzlabota satiksmes organizācija, kas nodrošinās satiksmes drošību gan stāvlaukumā, gan pieslēgumos Raiņa un Tirgus ielām. Būvprojekta 2. kārtā arī nepieciešams izbūvēt brauktuvi 0,124 km garumā gar kinoteātri “Vidzeme”, kas savieno Tirgus ielu ar esošo stāvlaukumu, kā arī izveidot savienojumu ar 1. kārtā izbūvēto stāvlaukumu. Kopējā brauktuves un stāvvietu asfaltbetona seguma platība, kuru paredzēts izbūvēt, realizējot auto stāvlaukuma 2. kārtas būvdarbus, ir 745 m2,” norāda Inese Solozemniece.

Kopējās projekta 2. kārtas izmaksas sastāda 75 606,07 eiro. Saskaņā ar 18. augusta domes ārkārtas sēdes lēmumu, projekta realizācija tiks finansēta izmantojot pašvaldības budžeta līdzfinansējumu (25 % no kopējām investīciju projekta izmaksām – 18 901,52 eiro) un ņemot aizņēmumu Valsts kasē (75 % no investīciju projekta kopējām izmaksām - 56 704,55 eiro).

Projektu plānots īstenot vēl šajā gadā - līguma būvdarbu izpildes termiņš ir divi mēneši no būves vietas pieņemšanas dienas atbilstoši līguma projektā paredzētajam.

Jāatgādina, ka projekta 1. kārtas būvdarbu veikšanai un būvuzraudzībai pašvaldība piešķīra finansējumu 170 876,70 eiro apmērā (būvdarbus veica SIA „Ošukalns celtniecība"), kā arī atvēlēja 7793,61 eiro uz Madonas novada pašvaldībai piederošā zemesgabala Tirgus ielā 3 esošo garāžu nojaukšanai, kas bija nepieciešams projekta realizēšanai.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums