Izvēlne

Praulienas pamatskolas direktores amatā darbu uzsāk Guna Ruļuka

iesūtīts: 2020.08.24 10:33
24. augustā, pirmo dienu Praulienas pamatskolas direktores amatā aizvada Guna Ruļuka.

Par Gunas Ruļukas iecelšanu amatā Madonas novada pašvaldības dome lēma 18. augusta ārkārtas sēdē. Saņemot ilggadējās Praulienas pamatskolas direktores Tamāras Misiņas iesniegumu ar lūgumu ar lūgumu izbeigt darba attiecības ar šā gada 20. augustu sakarā ar došanos pensijā, deputāti vienbalsīgi nolēma direktori atbrīvot viņu no amata pildīšanas un uz vakanci izsludināja konkursu. Praulienas pamatskolas direktora amata konkursa komisija jūlijā veica direktora amata pretendentu izvērtēšanu. Konkursa komisija, apkopojot komisijas locekļu novērtējumu konkursa nolikuma noteiktajā kārtībā, pieņēma atzinumu par Gunas Ruļukas , kura trīs pretendentu konkurencē ieguva lielāko punktu skaitu, virzīšanu saskaņošanai ar Izglītības un zinātnes ministriju. Ministrijas saskaņojums tika saņemts un dome ar pozitīvu balsojumu iecēla Gunu Ruļuku par Praulienas pamatskolas direktori.

Guna Ruļuka, uzrunājot deputātus, minēja, ka, gatavojoties amata konkursam, padziļināti iepazinās ar Praulienas pamatskolas līdzšinējo darbību un attīstību.

“Skolai jau ir daudz labu iestrādņu, akadēmisko sasniegumu pamatskolu grupā kā arī mūsdienīga pamatskolas attīstības vīzija, misija un izvirzītais mērķis. Vienlaikus saskatu virzienus, kuros varu piedāvāt jauninājumus, uzlabojumus un savu redzējumu”, sēdē akcentēja Guna Ruļuka.

“Par savu prioritāro uzdevumu izvirzu likumā jau noteikto kompetenču pieejā balstīta mācību satura ieviešanu 1., 4., un 7. klasē. Lai to paveiktu, nepieciešama attīstība dažādos virzienos. Nepieciešams stiprināt sadarbību ar PII “Pasaciņa”, kas ir būtisks priekšnosacījums, lai arī turpmāk Praulienas pamatskola saglabātos kā viena no lielākajām pamatskolām novadā. Otrs virziens ir potenciālo skolēnu vēlmju un vajadzību apzināšana. Tas sevī ietver darbu ar jau esošajiem skolēniem un to vecākiem, jo jāsaprot, kādi vēl uzlabojumi un jauninājumi ir nepieciešams, piemēram, jaunas aktivitātes interešu izglītībā. Dialogā ar skolēniem un to vecākiem mēs varam šis vajadzības noskaidrot un atbilstoši rīkoties,” veicamos uzdevumus ieskicē Guna Ruļuka.

Kā vienu no izaicinājumiem viņa min skolas pedagoģiskā un tehniskā personāla maiņu un jaunu speciālistu piesaisti. Skolā ir daudz pirmspensijas vecuma pedagogu, līdz ar to pedagoģiskā sastāva atjaunošana būs aktuāls jautājums jau tuvākajos gados, taču publiskajā telpā izskanējušajām bažām par to, ka skolu līdz ar ilggadējo direktori pametīs arī citi pieredzējušie administrācijas darbinieki, nav pamata.

Gunta Ruļuka ir ieguvusi bakalaura grādu pedagoģijā, kā arī divus profesionālā maģistra grādus – speciālajā pedagoģijā un sabiedrības pārvaldē. Līdzšinējā darba pieredze saistīta ar logopēda darbu PII un pamatskolā, kā arī jaunatnes lietu speciālista amatu un projektu koordinēšanu pašvaldībā un nevalstiskajās organizācijās.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums