Izvēlne

Tikpat kā noslēdzies sociālās rehabilitācijas projekts bērniem ar invaliditāti

iesūtīts: 2020.08.18 12:02
2019. gada 1. martā biedrība “Mēs saviem bērniem” uzsāka īstenot Eiropas Sociālā fonda un Latvijas republikas finansētu projektu “Sabiedrībā balstīti pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Madonas reģionā”.

Projekta uzraudzību veica Centrālā finanšu un līgumu aģentūra un kopējais budžets EUR 70 558.85. Projekta īstenošanas laikā 18 mēnešu garumā 32 bērniem sniegti sociālās rehabilitācijas pakalpojumi. Visi projekta dalībnieki saņēmuši Valsts Darba ekspertīzes ārstu komisijas atzinumu par invaliditātes piešķiršanu.

Katrs bērns un viņa vecāki ir saņēmuši sociālā rehabilitētāja konsultācijas, lai saprastu kādi pakalpojumi un palīdzība ir aktuāla katram dalībniekam. Saskaņā ar speciālista atzinumu bērniem piedāvāti atbilstoši pakalpojumi.

Kopumā rehabilitāciju saņēmuši 27 bērni no Madonas, 1 no Cesvaines, 1 no Varakļānu, 1 no Lubānas un 2 no Ērgļu novadiem. Projekta dalībniekiem sniegtas:

  • 247 Montesori nodarbības,
  • 270 Mūzikas terapijas nodarbības,
  • 150 Logopēda konsultācijas,
  • 100 fizioterapijas nodarbības,
  • 120 ergoterapeita konsultācijas,
  • 170 kanisterapijas nodarbības,
  • 140 smilšu terapijas nodarbības.
  • Bērnu vecākiem piedāvātas un novadītas 30 individuālās psihologa nodarbības.

Skats no Montesori nodarbības.

Jāteic, ka projekta īstenošanā paredzēti līdzekļi speciālistu apmācībām. Fizioterapeite apguva jaunu rehabilitācijas metodi - Šrota trīsdimensionālo Skoliozes terapiju. Iegūtās zināšanas tiek pielietotas kā bērniem, tā pieaugušajiem ar specifiskiem stājas traucējumiem. 4 speciālisti piedalījās Labās prakses autisma jomā 2 dienu konferencē, kur gūtas metodiskas zināšanas darbam ar personām ar autiskā spektra traucējumiem.

Papildus speciālistu apmācībām, projekta finansējums paredzēts biedrības tehniskā aprīkojuma un materiālās bāzes papildināšanai. Līdzekļi ieguldīti ergoterapijas, mūzikas, Montesori un fizioterapijas kā arī higiēnisko un individuālo aizsardzības līdzekļu iegādei un atjaunošanai.

Īstenojot projektu, izkristalizējušās bērnu vajadzības un aktualitātes, tāpēc nākotnē biedrība plāno paplašināt sniegto pakalpojumu klāstu ar silto smilšu nodarbībām, drāmas, deju un kustību terapijām. Projekta izskaņā sagatavots jauns projekta pieteikums, kas ļaus iesākto darbu turpināt un sniegs rehabilitāciju esošajiem un nākošajiem projekta dalībniekiem.

Titulbildē - skats no Kanisterapijas nodarbības.


Informāciju sagatavoja: Guna Ruļuka

projekta vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums