Izvēlne

Atbalsta ieceri “Rupsalās” veidot Barkavas pansionāta filiāli

iesūtīts: 2020.08.07 15:12
Pieprasījums pēc kvalitatīva sociālās aprūpes pakalpojuma valstī pieaug un arī uz vietām Madonas novada pašvaldības pansionātos saskaņā ar pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Gundara Riekstiņa sniegto informāciju ir izveidosies aptuveni 50 cilvēku liela rinda. Centienos risināt šo problēmu, kā arī rast funkcionālu pielietojumu pašvaldības īpašumā esošajām tukšajām ēkām, Madonas novada dome 30. jūlija sēdē konceptuāli atbalstīja jautājumu par Barkavas pansionāta filiāles izveidošanu Madonas novada pašvaldībai piederošajā īpašumā “Ošupes pamatskola”, plašāk pazīstams arī kā ”Rupsalas”.

Šī iecere domē tika izskatīta pēc Barkavas un Ošupes pagastu pārvalžu vadītāja Aigara Šķēla ierosinājuma. Pārvalžu vadītāja un Barkavas pansionāta vadītājas Evas Baltiņas sākotnēja vīzijā paredzēts, ka filiālē varētu būt 40 klientu vietas. Filiāles administratīvā pārvaldība un ēdināšana tiktu organizēta no Barkavas. Filiālē būtu nepieciešamas 19 štata vietas, aprūpētāji, apkopēji, sociālie darbinieki. Šobrīd Barkavas un Ošupes pagastu pārvalžu vadītājs sadarbībā ar Barkavas pansionāta vadītāju, sagatavo izskatīšanai domes komitejās, veidojamās iestādes modeli, plānoto investīciju apjomu kā arī laika grafiku kurā jāveic investīcija un jāievieš projekts. Ēka, kurā ilgstoši jau tika nodrošināts sociālās aprūpes pakalpojums ir saglabājusies labā stāvoklī. Pirms dažiem gadiem ēkā tika ievilkta centrālapkure. Arī daļa materiāltehnisko resursu ir saglabājusies un izmantojama filiālei uzsākot darbu, tomēr lielākais pašvaldības ieguldījums būs nepieciešams ventilācijas sistēmas izbūvei.

Domes sēdē izskanēja viedoklis, ka, gatavojoties administratīvi teritoriālajai reformai, kā potenciālās sociālās aprūpes pakalpojuma sniegšanas vietas nepieciešams izvērtēt arī ēkas citviet Madonas un kaimiņos esošajos novados, kuri pēc reformas veidos Madonas novadu. Tiesa, ēka “Rupsalās” prasa mazāku finansiālo ieguldījumu, kā arī daļa topošās Barkavas pansionāta filiāles personāla dzīvo Lubānas novadā un Ošupes pagastā. Vienlaikus jāapzinās, ka pieprasījums pēc sociālās aprūpes pakalpojuma būs pieaugošs, līdz ar to nepieciešamība pēc tā novadā saglabāsies arī pēc Barkavas pansionāta filiāles izveides.  

Jāatgādina, ka pēdējais zvans Ošupes pamatskolā noskanēja 2008. gada vasarā. Jau pēc gada  skolas ēka tika pārveidota par Valsts sociālās aprūpes centra “Latgale” Lubānas filiāles nodaļu “Rupsalas”. Pirms pāris gadiem Valsts sociālās aprūpes centrs “Latgale”, gan pieņēma lēmumu nodaļu slēgt, klientus pārvedot uz citiem sociālās aprūpes centriem. Šobrīd Madonas novada pašvaldība vēlas atjaunot sociālās aprūpes pakalpojuma funkcijas sniegšanu ēkā, kas šim mērķim pielāgota, vienlaikus mazinot rindas uz citām pašvaldības sociālās aprūpes iestādēm.

Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums