Izvēlne

Pakāpeniski mazinās ārkārtas situācijā noteiktie ierobežojumi, arī Madonas novada pašvaldībā

iesūtīts: 2020.06.11 16:34
Otrdien, 9. jūnijā, Ministru kabinets lēma par turpmākiem Covid-19 izplatības ierobežojumiem Latvijā, kuri stājās spēkā ar 10. jūniju, līdz ar ārkārtējās situācijas beigām. Noteikumu mērķis ir arī turpmāk nepieļaut saslimstības ar Covid-19 izplatīšanos, līdzsvarojot to ar iedzīvotāju pulcēšanās tiesībām un ekonomikas atvēršanu.

Izvērtējot valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas beigām un esošo ierobežojumu atvieglojumiem, Madonas novada pašvaldība ir nolēmusi no 10. jūnija mazināt tās teritorijā noteiktos ierobežojumus. Vienlaikus pašvaldība aicina ievērot distancēšanos un citus piesardzības pasākumus, jo Covid-19 draudi nav beigušies.

“Darbu klātienē ir atsākušas pašvaldības iestādes, pagastu pārvaldes un centrālā administrācija. Ēkās būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi, informatīvās norādēs, kā arī, ja nepieciešams, tiks nodrošināti aizsargstikli. Apmeklētājiem ir pieejamas iestāžu kases, tai skaitā arī SIA “Madonas namsaimnieks” kase. Bērni turpmāk var apmeklēt publiskos rotaļu laukumus. Vienlaikus aicinām iedzīvotājus neizturēties vieglprātīgi pret epidemiologu noteiktajiem drošības pasākumiem – distancēšanos, dezinfekcijas līdzekļu lietošanu u.c. Ierobežojumi, salīdzinot ar ārkārtējo situāciju, ir kļuvuši vieglāki, taču daudzi no tiem joprojām saglabājas un ir jāievēro. Ārkārtējās situācijas apstākļos atbildība par to, lai iedzīvotāji ievērotu Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus bija pašvaldības atbildība. Šobrīd, kad nosacījumi ir kļuvuši vieglāki, aicinām iedzīvotājus vēl vairāk uzņemties atbildību par savu rīcību,“ pašvaldības iedzīvotāju atbildību laika posmā pēc ārkārtējās situācijas beigām akcentē Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Jāapzinās, ka dažādu ierobežojumu atcelšana notiks pakāpeniski, vienlaikus, stingri ievērojot spēkā esošos piesardzības pasākumus. Tie ietver prasības roku higiēnai, virsmu dezinfekcijai, koplietojamo virsmu apjoma samazināšanai, arī telpu vēdināšanai. Ja nav iespējams izmantot automātiskās ventilācijas sistēmas, publisko un saimniecisko pakalpojumu sniegšana un pasākumi būs jāplāno ar pārtraukumu ik pēc divām stundām un pārtraukuma laikā jānodrošina telpu vēdināšana vismaz 15 minūtes. Valsts noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai no 10. jūnija šobrīd paredz iespēju rīkot gan izlaidumus, gan sporta un kultūras pasākumus. Arī Madonas novadā pamazām paplašinās aktivitāšu kopums, kurās var iesaistīties sabiedrība.

“Madonas kartinga trasē ir pieejama kartingu noma, kinoteātris “Vidzeme” ir atsācis kinoseansus. 20. jūnijā Saieta laukumā tiks rīkot amatnieku, mājražotāju pirmsjāņu tirgus. Ievērojot drošības pasākumus apritē atgriezīsies mazās sporta un kultūras aktivitātes. Dzīve pamazām atgriežas ierastajās sliedēs, taču situācija ir mainījusies un mums visiem ir jāmācās pielāgoties jaunajiem apstākļiem,” norāda Agris Lungevičs.

Apzinoties pandēmijas draudus, aicinām iedzīvotājus arī pēc 10. jūnija bez īpašas vajadzības neapmeklēt pašvaldības iestādes klātienē un pašvaldībai adresētos iesniegumus nosūtīt elektroniski uz e-pastu pasts@madona.lv. Lai saņemtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kā arī pašvaldības speciālistu konsultācijas, aicinām ar pašvaldības darbiniekiem sazināties elektroniski. Visa kontaktinformācija atrodama: kontakti

Iepazīties ar MK noteikumiem “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” iespējams šeit.




Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs

Madonas novada pašvaldības

‌‌Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums