Izvēlne

Īpašu atsaucību guvusi vecāku konference Madonā

iesūtīts: 2020.02.03 16:48
Apzinoties audzināšanas jautājumu, skolēnu sociāli emocionālās attīstības un sadarbības ar vecākiem aktualitāti izglītības procesā, Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļa š.g. 29.janvārī rīkoja Madonas novada vecāku konferenci "Mūsdienīga izglītība: iesaistīties un darīt!"

Konferencē  bija iespēja noklausīties divas lekcijas:

  • 1.lekcija - Pārmaiņu domāšanas stratēģija. Ko nozīmē būt vecākam? (personiskās izaugsmes treneris Aleksis Daume)
  • 2.lekcija - Kā veidot saskarsmi ar bērnu, pusaudzi, lai saruna izdotos. (dr.psych., mg.art., kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, supervizore Diāna Zande).
Taču pirms vecāku konferences arī Madonas novada izglītības iestāžu pedagogiem tika dota iespēja noklausīties psiholoģes, psihoterapeites Diānas Zandes lekciju "Ciemos pie pusaudža", kas stāstīja par to, kā veidot saskarsmi ar bērnu un pusaudzi, lai saruna būtu veiksmīga un izdevusies.
Līdztekus tam, psiholoģe pievērsās mūsdienās tik aktuālai tēmai kā spriedze un personības izdegšanas sindroms, tā riskiem - iekšējiem un ārējiem, kā arī izdegšanas attīstībai un risinājumiem izkdienā, lai līdz tam nenonāktu.
Piepildītā kinoteātra auditorija liecināja par tēmas nozīmīgumu, par vēlmi  izglītoties, mācīties, mainīties un pielāgoties šai mainīgajai pasaulei.
Lektores stāstījums bija aizraujošs, atraktīvs un piemēriem bagāts. Viņa pedagogiem norādīja, ka nebūt nav pareizi uzstādīt pārāk augstus, utopiskus mērķus un allaž tiekties uz ideālu, un darīt to ar pārmērīgu centību. Būtiski skolēnos iemācīt prasmi domāt. Un pedagogiem -  ikdienā, darbā un personīgajā dzīvē nepazaudēt sevi, savu veselību, vairāk cienīt un mīlēt sevi.
Arī personiskās izaugsmes trenera Alekša Daumes lekcija Kultūras namā dienas otrajā pusē radīju lielu interesi un vainagojās ar pārpildītu auditoriju.
Lektoram piemīt izcilas oratora spējas, viņa pieredze, strādājot ar visdažādākajām mērķauditorijām, kā arī viņa personīgās dzīves spilgtie piemēri, kā piedzīvot un kā izdzīvot, kāpjot visaugstākajās virsotnēs (domāti - kalni), kā piedalīties labdarības misijās nelaimju skartās pasaules vietās un kā atskārst, ka dzīve šeit ir fantastiska - neatstāja vienaldzīgus.
Viņš visai tiešā, brīžiem skarbā un pat provokatīvā veidā, uzdodot neskaitāmus jautājumus, ikvienam klātesošajam lika aizdomāties, lika iedziļināties, iespējams arī mainīt savu domāšanas veidu, dažbrīd smieties un tad atkal turpināt analizēt. Viņa teorija balstās uz domāšanas maiņu, liekot koncentrēties uz sevi, domāt skaidri, konkrētizējot savas problēmas un nemeklējot vainīgos visapkārt, atrast un novērst vainas sevī. Spēt uzņemties absolūtu atbildību par saviem pieņemtajiem lēmumiemun izdarītajām izvēlēm.  
Diāna Zande konferences noslēgumā, lekcijā vecākiem ‌pievērsās tādām tēmām, kā saskarsmes problēmas, informācijas barjeras, prasme risināt problēmas, pielāgoties pārmaiņām, kā arī pusaudžu emocionālā labsajūta. ‌Tāpat analizētās situācijas un piemēri apliecina, ka vecākiem un skolotājiem ir jācenšas būt labiem sadarbības partneriem, arī šajā mācību satura pārmaiņu procesā neaizmirstot, ka bērns ir vissvarīgākais.

‌D‌ivi ļoti spilgti, harizmātiski, atšķirīgi un ārkārtīgi kvalitatīvi stāstījumi, jācer katrs sniedza klausītājiem vērtīgas atbildes un jaunas atskārsmes. 
‌Paldies par izrādīto interesi. Priecājamies, ka konferences apmeklētāju starpā bija ne vien Madonas novada, bet arī tuvējo novadu iedzīvotāji.
‌Uz tikšanos citos pasākumos, kur ieklausīsimies citos stāstos un citās pieredzēs.
‌Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
‌Attīstības nodaļas
‌vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums