Izvēlne

24.marts – Pasaules Tuberkulozes diena

iesūtīts: 2018.03.16 08:38
Ik gadu 24.marts tiek atzīmēts kā Pasaules Tuberkulozes diena.

Tāpēc laika posmā no 19. – 27. martam tiek organizētas dažādas ar tuberkulozes diagnosticēšanu un ārstēšanu saistītas aktivitātes gan Rīgā, gan arī citās Latvijas pilsētās sadarbībā ar Rīgas Domes Labklājības departamentu, Latvijas Sarkano Krustu (LSK), biedrībām “DIA+LOGS” un “Baltijas HIV asociāciju”, Latvijas Tuberkulozes fondu un Latvijas pašvaldībām.

Atzīmējot Pasaules Tuberkulozes dienu, šogad tiek organizētas gan atvērtās durvju dienas HIV profilakses punktos, gan iespēja saņemt bezmaksas plaušu speciālista konsultāciju un veikt krēpu testu LSK un biedrības “DIA+LOGS” telpās, apmeklēt lekcijas un mobilo plaušu rentgenu.

Tuberkuloze joprojām ir bieži sastopama infekcijas slimība. Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka pasaulē ik gadu ar tuberkulozi saslimst vidēji 9 miljoni cilvēku. Latvijā pēdējos gados ik gadu tiek reģistrēti vidēji 800 pirmreizējas tuberkulozes saslimšanas gadījumi.

Ar tuberkulozi var saslimt ikviens, neatkarīgi no dzimuma, vecuma, izglītības vai ienākumu līmeņa, taču tā ir profilaktiski novēršama un ārstējama infekcijas slimība. Latvijā tuberkulozi atklāj, diagnosticē un ārstē par valsts budžeta līdzekļiem, tāpēc mudinām iesaistīties aktivitātēs un pārbaudīt savu veselību.

Šī gada Pasaules Tuberkulozes dienas bezmaksas aktivitāšu kalendārs.

Vairāk informācija par tuberkulozi un tās profilaksi ir atrodama Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā.



Informāciju iesūtīja: Līva Grāmatiņa
Slimību profilakses un kontroles centra
Slimību profilakses nodaļas
Vecākā veselības veicināšanas koordinētāja
‌tālr. 67387653

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums