Izvēlne

Meklējam foto liecības par bijušo PSRS Mārcienas armijas bāzi

iesūtīts: 2021.01.15 10:48
Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa šogad ir iecerējusi sagatavot informatīvu stendu par bijušo PSRS Mārcienas armijas bāzi. Stendu plānots novietot Mārcienā pie tautas nama.

Sadarbība ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja un Mārcienas pagasta pārvaldes speciālistiem esam apkopojuši vēsturisko liecību faktus, bet interesanta stāsta izveidošanai, mums pietrūkst vizuālā materiāla.

Lūdzam atsaukties jebkuru iedzīvotāju, ja privātajos foto krājumos ir saglabājušās fotogrāfijas vai citas uzskatāmas liecības, kas saistītas ar PSRS laikiem Mārcienā vai militāro bāzi. Tie var būt jebkāda veida notikumi Mārcienā vai arī ārpus tās, kurā iesaistījušies armijas cilvēki, vai notikumi saistīti ar armijas dzīvi. Piemēram, vietu attēli, kuras tika iznīcinātas armijas bāzes izveides vajadzībām; armijas  bāzes būvniecība vai ceļa būvēšana uz plānoto raķešu palaišanas laukumu Gaiziņkalnā; armijas dienesta notikumi, militārās bāzes pamešana deviņdesmitajos gados u.c.  Saistošas ir arī fotogrāfijas ar Mārcienas armijas pilsētiņas ikdienas notikumiem: skolu, veikalu, kultūras dzīvi, privātu sadzīvi, radu saitēm, ģimeņu draudzību, mājokli u.c. Interesē laika periods no 1950. līdz 1994. gadam, kad padomju armija Mārcienu atstāja.

Piedāvātie foto un uzskates materiāli tiks pārfotografēti, un tūlītēji atgriezti to īpašniekiem. 

Kontaktpersona: Madonas novada pašvaldības tūrisma darba organizatore Sanita Soma, tel. 29130437 vai sanita.soma@madona.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums