Jubelis visās distancēs sasniedz personīgos rekords un fenomenāli pirmo reizi Latvijas izlases vēsturē pārliecinoši uzvar stafetes pirmo etapu!

iesūtīts: 2018.08.15 13:57
No 5. līdz 11. augustam Rīgā un Siguldā norisinājās 35. Pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Tas ir centrālais orientēšanās sporta notikums pasaulē, un šogad, pēc 4 gadu organizatoriskās gatavošanas, to uzņēma Latvija. Latvijas izlases sastāvā startēja arī madonietis Andris Jubelis.

Čempionāts Andrim bija ļoti veiksmīgs, jo visās distancēs tika sasniegti augstākie rezultāti līdz šim. Čempionāts sākās ar sprinta distances kvalifikāciju Kronvolda parkā, kur uz starta izgāja 117 sportisti, no kuriem finālā iekļuva tikai labākie 45. Andris pārliecinoši veica savu kvalifikācijas skrējienu un uzrādīja 8. vietu savā kvalifikācijas grupā. Tieši līdz ar fināla sākumu Vecrīgā uznāca spēcīgas lietusgāzes, kas Vecrīgas bruģi padarīja ļoti slidenu un sportistiem nācās cīnīties ne tikai ar distanci, bet ar ekstremāliem apstākļiem. Andris, pieļaujot dažas nelielas kļūdas, veica stabilu skrējienu un finišēja 32. vietā. 6. augustā sacensības turpinājās sprinta stafetēm Āgenskalnā. Andris veica Latvijas komandas trešo etapu un uzrādīja tajā 13. laiku, bet kopumā komandai neizdevās izcils sniegums un komanda finišējā 17. pozīcijā.

Tālāk sacensības no sprinta apvidus Rīgā pārcēlās uz Siguldu, kur sportistus sagaidīja meža distances Gaujas nacionālā parka teritorijā ar stāvām nogāzēm, neskartu dabu. Andrim galvenie starti bija stafete un garā distance. Šajā gadā tieši šajās distancēs bija sasniegti augstākie rezultāti – Latvijas čempiona tituls garajā distancē, bronza Baltijas čempionātā un 40. vieta Eiropas čempionātā, kā arī stafetē izcīnītais Baltijas čempionāta tituls. Andris stafeti iesāka izcili un pēc pirmā etapa Latvijas komandu izvirzīja pirmajā vietā, kur komanda turējas līdz pat pašām beigām, kad 3. etapa veicēju Rudolfu Zērni noķēra lielā grupa un diemžēl Latvija finišēja tikai 8. pozīcijā 58 sekundes aiz Pasaules čempioniem norvēģiem. Andris ir pirmais Latvijas izlases sportists, kuram ir izdevies nomainīties pirmajam pēc pirmā etapa Pasaules čempionātos, iepriekšējais labākais sniegums bija Edgaram Bertukam, kurš 2009. gadā to paveica kā otrais. 11. augustā sacansības noslēdzās ar garo distanci, kur Andris sasniedza līdz šim savu augstāko rezultātu Pasaules čempionātos 22. vietu.

Pasaules čempionāts bija izcili organizēts un paliks līdzjutējiem atmiņā ar labo organizāciju un Latvijas vīriešu izlases sniegumu stafetē. Orientēšanās sezona turpinās, jo Andris Latvijas izlases sastāvā startēs arī divos atlikušajos Pasaules Kausa posmos, kas norisināsies septembrī un oktobrī Norvēģijā un Čehijā. Paldies Madonas novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu!

Orientēšanās klubs Mežmalas/Madona

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums