LATVIJAS SPĒKAVĪRU ČEMPIONĀTS UZSĀK PIECPADSMITO SEZONU

iesūtīts: 2018.06.04 09:25
19.maijā, Saldū savu kārtējo sezonu uzsāka Latvijas spēkavīri. Dalību sacensībās bija pieteikuši deviņi sportisti, to skaitā arī mūsu spēkavīrs Didzis Zariņš.

Pirmais vingrinājums – “Latvijas Nafta”  autocisternas vilkšana” – 14 tonnas smagās autocisternas vilkšana 30m distancē parādīja, ka spēkavīri labi sagatavojušies šai jubilejas sezonai. Kuldīdznieks Jānis Šleckus un  Didzis  šajā vingrinājumā izcīnīja, attiecīgi pirmo un otro vietu, distancē pavadot 18.09 un 18.69 sekundes. 

     Otrais vingrinājums – “Husqvarna raidera celšana”.  Pārliecinoši  labākais  Aivars Šmaukstelis, kurš raideri pacēla 22 reizes. Tuvākie sekotāji -Jānis Šleckus (18 reizes) un Didzis (17 reizes).

     Trešais vingrinājums – “Essve / Darba Drošibas Centrs stafete”. Atlētiem 4 X 20 m distancē  nesot nēšus, mucas un “fermerīšus” atkal nepārspēts bija A.Šmaukstelis, otro vietu ieņēma J.Šleckus, bet trešo O. Martužan, Didzim ceturtais rezultāts.

     Ceturtais vingrinājums – “Ferratum Money seifa celšana”. Pirmais Artis Plivda, 340 kg smago seifu paceļot 12 reizes, ar 11 reizēm atstājot otrajā vietā Aivaru Šmauksteli un ar 9 – trešajā Jāni Šlecku. Didzis ceturtais ar paceltām 8 reizēm.

     Piektais vingrinājums –  “RERE grupas vairoga nešana”.  Labāko rezultātu, 15.03 sekundes, uzrādīja Aivars Šmaukstelis, dalītā otrajā vietā ar vienādu laiku 16.34 sekundes atstājot divus spēkavīrus –O. Martužanu un J.Šlecku. Didzim piektais rezultāts.

     Pirms sestā, pēdējā, vingrinājuma – “Betsafe” Atlanta akmeņu celšanas” – Aivars Šmaukstelis bija iekrājis tikai 1.5 punktu pārsvaru pār Jāni Šlecku, kurš pretendēja uz otro vietu . Toties par trešo vietu kopvērtējumā cīnījās uzreiz trīs atlēti – Didzis, Oskars Martužans un Artis Plivda. No cīņas par trešo vietu pirmais atkrita Oskars, kas šajā karstajā laikā neizvēlējās pareizu līmi un nepacēla visus akmeņus. Sīvā cīņā Artim Plivdam tomēr izdevās pārspēt Didzi. Arī Didzi nedaudz pievīla līme, tomēr visus sešus akmeņus pacelt izdevās, bet   tika zaudēts laiks un tā vingrinājumā iegūta tikai trešā vieta. 

Uzvaru sacensībās izcīnīja Aivars Šmaukstelis, otrais Jānis Šleckus un trešais  Artis Plivda. Lai arī  kopvērtējumā  Didzim ar Arti  izdevās sakrāt vienādus punktus, Artim iegūt augstāku vietu deva izcīnītā uzvara FerratumMoney seifa celšanā.  Līdz ar to Didzis palika ceturtais

  Jāpiebilst, ka Didzis sacensībās parādīja īstu karavīra cienīgu neatlaidību un izturību. Jau pirmajā vingrinājumā tika gūta pēdas trauma, kas stipri apgrūtināja turpmāko dalību sacensībās, taču neskatoties uz to atsevišķos vingrinājumos tika sasniegti  atzīstami rezultāti. 

Nākamās sacensības norisināsies 30.jūnijā, Talsos.

Sacensību norises iespējams skatīties RĪgaTV24 kanālā.

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators   

Izmantots materiāls no mājas lapas  – stiprinieki.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums